Υπογράφεται η συμφωνία φιλοξενούσας χώρας για τον αγωγό TAP-Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Μαξίμου

Υπογράφεται το απόγευμα, σε επίσημη τελετή για τη Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (ώρα 18.30, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια») η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου και από την πλευρά του TAP, o Managing Director, Kjetil Tungland.

align="justify">

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την επιλογή του αγωγού TAP που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη μέσω ελληνικού εδάφους.

Η αισιοδοξία αυτή ενισχύθηκε από τη συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαρά με κορυφαία στελέχη της αζέρικης κοινοπραξίας Shax Deniz. Ωστόσο, μετά την εξέλιξη που είχε η διαπραγμάτευση με τη ρωσική Gazprom για τη ΔΕΠΑ, το κυβερνητικό επιτελείο προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και να περιμένει την ανακοίνωση της απόφασης την Παρασκευή. Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι πάντως αισιοδοξούν ότι … η οδύσσεια του αγωγού θα έχει αίσιο τέλος με την πρόκριση του TAP έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco ο οποίος δεν έχει σχεδιαστεί να διέρχεται από την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > No Comments
Υπογράφεται, TAP-Συγκρατημένη, Μαξίμου,ypografetai, TAP-sygkratimeni, maximou