Βουλή: Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να άρει τις ασυλίες των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

Ειδικότερα η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Πρόταση για άρση ασυλίας του Νίκου Κούζηλου

Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνε την άρση ασυλίας και του βουλευτή Νίκου Κούζηλου.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τάχθηκαν 8 βουλευτές, όλων των κομμάτων, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ καταψήφισε μόνο ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Την Τρίτη η ακρόαση των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χ.Α.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

Στον Κορυδαλλό η Επιτροπή

Επίσης την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

Keywords
Τυχαία Θέματα