Νέο σενάριο: Τουλάχιστον τέσσερις ώρες στον αέρα το boeing

Ενα στοιχείο που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη τις δηλώσεις δύο ατόμων στενά προσκείμενων σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες και στις λεπτομέρειες των ερευνών.
Οι εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες αφότου έφτασε στην τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία,

επισημαίνοντας την πιθανότητα το μπόινγκ να έχει πετάξει εκατοντάδες επιπλέον μέτρα μακριά από εκείνο το σημείο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ερευνητές της αεροπλοΐας και τις εθνικής ασφάλειας πιστεύουν ότι το αεροπλάνο πέταξε συνολικά πέντε ώρες, βασιζόμενοι στα δεδομένα που αποστέλλονται αυτομάτως στο έδαφος από τους κινητήρες του μπόινγκ στο πλαίσιο ενός προγράμματος – ρουτίνας για τη συντήρησή του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την πιθανότητα ότι ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος μπορεί να το κατεύθυνε σε άγνωστη τοποθεσία αφότου απενεργοποίησαν σκόπιμα τους πομπούς για να αποφύγουν τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι ρευστά σε ό,τι αφορά τις έρευνες και δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν οι ερευνητές έχουν στοιχεία που να στηρίζουν το ενδεχόμενο μίας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς. Αμερικανοί αξιωματούχοι της Εθνικής Ασφάλειας έχουν πει ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τρομοκρατία, αν και δεν αποκλείουν την πιθανότητα αυτή.

Η υπόθεση αυτή εγείρει νέα ερωτήματα και πιθανότητες για το τι συνέβη εν πτήσει στο αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σαββατοκύριακο μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.

Αλλά η τεράστια αβεβαιότητα για το πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο και γιατί συνέχισε να πετά για τόσο χρονικό διάστημα χωρίς να λειτουργούν οι αναμεταδότες δίνει τροφή σε θεωρίες μεταξύ των ερευνητών ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιτάχθηκε για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι για τις αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με την πηγή.

Το ίδιο πρόσωπο επεσήμανε ότι σε ενημέρωσή τους οι αξιωματούχοι είπαν στους ερευνητές ότι εξετάζουν ενεργά την πιθανότητα να εξέτρεψαν το αεροπλάνο με πρόθεση «να το χρησιμοποιήσουν αργότερα για άλλο σκοπό».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες ενδεχομένως να ταξίδεψε 3.500 επιπλέον χιλιόμετρα (2.200 μίλια) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ίσως να πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα.

Έξι ημέρες μετά το μυστήριο της εξαφάνισης οι εκτεταμένες έρευνες ομάδων διάσωσης από 12 χώρες συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδώσει καρπούς.

Μαλαισία: Ττο αεροπλάνο χάθηκε
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημερί ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν χαρακτήρισε «ανακριβείς» τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι το «αεροσκάφος έχει χαθεί».

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι τα όσα κατέγραψαν οι κινεζικοί δορυφόροι δεν είναι ευρήματα που να σχετίζονται με το χαμένο μπόινγκ και ότι οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά λάθος.

Παράλληλα, διεύψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν τη μαλαισιανή αστυνομία να κάνει εφόδους σε σπίτια μελών του πληρώματος, ενώ επανέλαβε ότι η Μαλαισία δεν έχει τίποτα να κρύψει θα συνεχίσει στο έπακρο τις έρευνες χωρίς να υπολογίσει οποιοδήποτε κόστος.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το αεροσκάφος που αγνοείται ήταν κατάλληλο για να πετάξει και είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, επισημαίνονας ότι ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου και ο επόμενος ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα