Βιετνάμ: 14 νεκροί και 80 τραυματίες από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν

Μετά την καταστροφή στις Φιλιππίνες, με περισσότερους από 10.000 νεκρούς και κατεστραμμένες περιοχές, ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν, άφησε το θανατηφόρο σημάδι του και στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 80 είναι οι τραυματίες στις περιοχές Κουάνγκ Ναμ, Τουά Τιεν Χουε και Κουάνγκ Νγκάι.

Την ώρα που χτύπησε ο Χιαγιάν, τα θύματα προσπαθούσαν να θωρακίσουν τις κατοικίες τους για να αποφύγουν τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με 88 έως 117 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ άλλοι έκοβαν δέντρα για

να αποτραπεί η πτώση τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua πάνω από 600.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ αλιευτικά πλοία έχουν αναβάλει τα προγραμματισμένα ταξίδια τους, οι διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί και πολλά σχολεία έχουν κλείσει.

Όπως αναφέρει η βιετναμέζικη ιστοσελίδα thanhniennews.com, ισχυροί άνεμοι έπληξαν τη χώρα, δέντρα ξεριζώθηκαν, ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στο έδαφος, μεταλλικές στέγες πέταξαν κυριολεκτικά στον αέρα και σπίτια και άλλες κατασκευές υπέστησαν ζημιές.

«Ο άνεμος ήταν τόσο ισχυρός, που η οικογένειά μου αναγκάστηκε να κρυφτεί στο υπόγειο του σπιτιού. Στο μεταξύ η στέγη είχε πετάξει», δήλωσε στην ιστοσελίδα κάτοικος της περιοχής Χα Λόνγκ.

πηγή:thanhniennews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα