Τσίπρας: Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή- Όλη η ομιλία του στη Βουλή

«Ληστεία τραπέζης» χαρακτήρισε τις περιπτώσεις της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

ενώ τόνισε ότι γίναμε χειρότερα από την Αργεντινή.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Κύριε Υπουργέ, αν δεν κάνω λάθος είναι η πέμπτη συνεχόμενη ερώτηση σε αυτή την δύσμοιρη ώρα του Πρωθυπουργού, έτσι έχει καθιερωθεί που δεν έρχεται ο Πρωθυπουργός να απαντήσει. Δεν έχω κάτι μαζί σας και προφανώς δεν υποτιμώ την παρουσία σας, ούτε θεωρώ ότι αποτελεί υποβιβασμό της δικής μου παρουσίας να δέχομαι εσείς να μου απαντήσετε. Όμως αναρωτιέμαι που βρίσκεται ο πρωθυπουργός, δυο μήνες έχει να πατήσει σε αυτήν εδώ την αίθουσα, από τις 6 Ιουλίου όταν ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό τι αποδεικνύει; Μια νέα αντίληψη για τον σεβασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας; Εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε αν δεν θέλει να έρχεται να απαντάει στην ώρα του Πρωθυπουργού να την καταργήσει. Να μην είναι η ώρα του πρωθυπουργού, να είναι η ώρα του Υπουργού των οικονομικών. Αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ κατανοώ γιατί δεν έρχεται. Δεν έρχεται γιατί δεν έχει τι να πει και γι’ αυτό για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός δεν πάει στην ΔΕΘ να κάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, ούτε επί δικτατορίας, ποτέ δεν έγινε αυτό. Πάντοτε ο πρωθυπουργός πήγαινε, αναγνώριζε ένα κορυφαίο γεγονός και πήγαινε και καθόταν να ακούσει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Πρωθυπουργός όμως δεν έχει τι να πει διότι έχει ευθιξία και αυτό του το καταλογίζω στα θετικά του. Δεν μπορεί πριν δυο μήνες μας έλεγε επαναδιαπραγμάτευση με αυτό πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση έγινε αυτή η κακόμοιρη επίδειξη υποταγής και άφεσης αμαρτιών στην κα. Μέρκελ. Τι να έρθει να πει εδώ όταν σήμερα βλέπουμε ότι η χώρα πηγαίνει ολοταχώς σε μια διαδικασία καταστροφής με 30% ανεργία.

Όμως κύριε Υπουργέ, εσείς που είστε εδώ και μας τιμά βεβαίως η παρουσία σας και σας ευχαριστούμε που μας κάνετε την τιμή να΄ρθείτε, έχω την αίσθηση ότι αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερα αλαζονική συμπεριφορά τους ίδιους τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Και θα σας πω γιατί. Χθες βράδυ συνεδρίασε η επιτροπή για τις Δ.Ε.Κ.Ο. προσπαθείτε να αλλάξετε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΘ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Και καλά κάνατε διότι οι προηγούμενοι έκατσαν 1,5-2 χρόνια ξεκοκάλισαν 17 εκατομμύρια –αυτά λένε οι απαντήσεις που εσείς μας δώσατε- χωρίς να κάνουν μια αποκρατικοποίηση, πάλι καλά λέμε εμείς που δεν κάνανε ούτε μια, διότι δεν θέλουμε να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος αλλά πρέπει να δώσουν λογαριασμό που πήγαν αυτά τα 17 εκατομμύρια όταν εσείς κόβετε τα 80 και 120 ευρώ στους ένστολους που είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους. Και μαθαίνουμε μάλιστα σήμερα ότι η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει αμοιβές, που φθάνουν τα 20 και 22 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Όταν η χώρα και ο μέσος Έλληνας σήμερα στενάζει.

Θέλω όμως να μπω στην ουσία. Οι νόμοι υπάρχουν για να

Keywords
Τυχαία Θέματα