Τσίπρας: Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο στην πολιτική του σοκ

Κατευθείαν με ερωτήσεις και χωρίς τον καθιερωμένο πρόλογο ξεκίνησε πριν από λίγο η καθιερωμένη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ,

Διαβάστε τι είπε:

Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ο Γ. Παπανδρέου.

Τους τελευταίους μήνες εξαντλήσαμε τα ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδας.

Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί να μην περάσουν τα μέτρα, πρέπει να μην συνεχίσουμε στον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή.

Απευθύνομαι στην κυβέρνηση και τους λέω “αν δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τις δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε τον ελληνικό λαό σε μια διαδικασία παρακμής και να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας”.

Στις τελευταίες εκλογές ο λαός “εξαπατήθηκε”. Αν ήθελα εκλογές, θα το έλεγα χωρίς περιστροφές.

Πιθανότατα πίσω απο τη δράση της Χρυσής Αυγής να κρύβεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος και όσοι ταυτίζουν την οργή του λαού με τη δράση της Χρυσής Αυγής είτε προσπαθούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής είτε είναι ανιστόρητοι.

Η Ελλάδα επελέγη ως το πειραματόζωο για να εφαρμοστεί πείραμα σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της πολιτικής του σοκ που θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες χώρες μετά. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα φώτα του κόσμου πέσανε πάνω μας. Το ευρώ δεν μπορεί να σταθεί με την απώλεια μίας χώρας που φεύγει. Εχουμε καταθέσει τους άξονες μίας διεκδικητικής πολιτικής με ευρύτερες συμμαχίες όπως των κυβερνήσεων του Νότου (…) Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυρήνας προοδευτικών εξελίξεων. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν εύκολα με τους λαούς.

Δεν συμφωνώ με την εκτίμηση οτι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει στο εξωτερικό. Το ζήτημα δεν είναι ένα «φιλικό χτύπημα της Μέρκελ στην πλάτη του Σαμαρά» ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ως ικέτης και επαίτης που ζήτησε άφεση αμαρτιών από τη γερμανίδα καγκελάριο.

Υπάρχει πρωτοφανής στήριξη των ΜΜΕ στην κυβέρνηση. Όσο για τη δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (ο οποίος τον χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρο) σχετικά με τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Κεδίκογλου δεν άκουσε την ομιλία μου και είχε έτοιμες τις ανακοινώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις γράφει το βράδυ και τις βγάζει το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα