Τρόμος στους παραγωγούς της Κρήτης για την απεργία της ΠΝΟ

Με κομμένη την ανάσα οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Από το πρωί τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών και στο ενδεχόμενο κήρυξης νέας απεργίας στα λιμάνια, το ντόμινο των επιπτώσεων θα φτάσει

μέχρι τα χωράφια της Κρήτης.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εξαγωγές κηπευτικών και ενδεχόμενο μπλακ άουτ στις μεταφορές προκαλεί … τρόμο. Έχουμε προβλέψει να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας και το πρώτο 48ωρο της απεργίας της ΠΝΟ δεν θα μας επηρεάσει. Σε περίπτωση όμως που η απεργία συνεχιστεί, χιλιάδες παραγωγοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή δήλωσε στο prismanews.gr ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου Γιώργος Ντισπυράκης.

Ήδη έχει γίνει προσέγγιση σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργάνων χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα μεταφέρονται στον Πειραιά και από εκεί στην αγορά της Αθήνας αλλά κυρίως του εξωτερικού εκατοντάδες τόνοι κηπευτικών από τη Μεσαρά, την Ιεράπετρα και τα Χανιά. Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο παρελθόν που κράτησαν πολλές ημέρες, χιλιάδες τόνοι κηπευτικών είχαν πεταχτεί στις χωματερές.

πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα