«Το διεφθαρμένο κράτος έκανε το όραμα μου, εφιάλτη»- Η επιστολή ενός απελπισμένου επιχειρηματία

Κραυγή απελπισίας ορθώνει ένας επιχειρηματίας που όπως λέει σε επιστολή του «το διεφθαρμένο κράτος έκανε το όραμα μιας πενταμελούς οικογένειας και 15 εργαζομένων, εφιάλτη». Την επιστολή αυτή απέστειλε ο Σωκράτης Ευγενίδης στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο και δημοσιεύθηκε στο προσωπικό του blog.

Διαβάστε τι λέει:

Ξεκινώντας αυτήν την «επιστολή», την εξομολόγηση αλλά και την έκκληση

βοήθειας σε κάποιον ή κάποιους ειδικούς νομικούς , αλλά και ανθρώπους αισθάνομαι την ανάγκη, με όσο πιο λίγα λόγια, να σας ενημερώσω ποιοι είμαστε, τι είναι η A.L., πόσο κόστισε, ποιο ήταν το όραμα?.. και πώς ένα διεφθαρμένο Κράτος το έκανε από όνειρο ως την στιγμή που μετέτρεψε την ζωή μιας πενταμελούς οικογένειας, και 15 εργαζομένων, σε αληθινό ¨εφιάλτη¨

Πριν από 54 χρόνια γεννήθηκα από πρόσφυγες γονείς στην Πάτρα, μεγάλωσα με βασικές υλικές στερήσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου όταν ήμουν 8 χρονών λίγο πριν το απογευματινό, τότε δημοτικό σχολείο, μου είχε τηγανίσει 2 ολοστρόγγυλα αυγά, όταν με έστειλε η μητέρα μου σε ένα γειτονικό πρατήριο άρτου, να πάρω ½ κιλό ψωμί και εκείνη η γυναίκα (φουρνάρισσα ο εφιάλτης των παιδικών μου χρόνων) αρνήθηκε να μου δώσει ψωμί λέγοντάς και δείχνοντάς μου το βερεσέ βιβλίο που χρωστούσαμε το ψωμί 2 εβδομάδων….! Αυτό ήταν, από τότε έδωσα όρκο να μην λείψει ποτέ από τα παιδιά μου το παραμικρό.

Μεγάλωσα με την μοναδική Μητέρα μου (χώρισε με τον πατέρα μου όταν ήμουν 11 χρονών), με τιμιότητα, ηθική, περίσσια αγάπη και ελεγχόμενη αυστηρότητα. Δεν σπούδασα τελείωσα μέχρι την Τρίτη τάξη το νυχτερινό εξατάξιο γυμνάσιο. Η ζωή δεν μου χάρισε τίποτα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Έτσι αναγκάστηκα να εργάζομαι από 14 χρονών από τις 6 το πρωί εως τις 6 το βράδυ, και αμέσως μετά, από τις 7.30’ εως τις 10.30 το βράδυ πήγαινα στο νυχτερινό γυμνάσιο έτσι ώστε να αποκομίσω όσες περισσότερες γραμματικές γνώσεις μπορούσα. Σήμερα μετά από 39 χρόνια σκληρής δουλειάς νομίζω ότι θα συναντήσω για δεύτερη φορά τον εφιάλτη της ζωής μου (την φουρνάρισσα… αλλά αυτή την φορά, δεν θα στείλω τα παιδιά μου….). Παντρεύτηκα πριν 28 χρόνια με την Βάσω την μοναδική γυναίκα του Κόσμου και της ζωής μου, δημιουργήσαμε μια όμορφη και σπάνια οικογένεια, αποκτήσαμε δύο παιδιά, ένα αγόρι (Τάσος) ο οποίος στα 26 του μιλάει 4 γλώσσες έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο της Πάτρας στα οικονομικά στην συνέχεια πήγε στην Αγγλία και πήρε master στα οικονομικά στο Loughborough University, στη συνέχεια υπηρέτησε την Μητέρα Πατρίδα, σήμερα κάνει το διδακτορικό του στην Πάτρα (σαν να μην του έφταναν όλα αυτά) και σήμερα είναι υποψήφιος να επιλεγεί μεταξύ των 8 καλύτερων σπουδαστών στην Ελλάδα που ασχολούνται με την έρευνα στα χρηματοοικονομικά για να πάρει υποτροφία στο Barkley University of America.

Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει…? ( ίσως ιδιαίτερα μαθήματα οικονομίας στους Κους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Στουρνάρα..) Και ένα υπέροχο κορίτσι την Μάνθα (Σαμάνθα) η οποία στα 24 της μιλάει 3 γλώσσες τελείωσε τα ΤΕΙ Πάτρας Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων, σήμερα εργάζεται στο κατάστημά μας στην Πάτρα και είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της A. L. σε όλα τα στάδια παραγωγής και προώθησης υπηρεσιών. Καθώς επίσης έχει και την ολική ευθύνη τους καλοκαιρινούς μήνες για την λειτουργία ενός εστιατορίου ‘’τ’αγέρι’’ που ανοίξαμε στην Αντίπαρο από πέρυσι το καλοκαίρι, στην ύστατη προσπάθεια μήπως περισώσουμε το σπίτι μας, την περιουσία μας και την αξιοπρέπειά μας. Όπως θα καταλάβατε είμαστε μια οικογένεια που όλοι μαζί δουλεύουμε και προσφέρουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινωνία και στην όμορφη Ελλάδα μας.

Με όνειρα, όραμα και αλληλεγγύη, μέχρι πριν από 3 χρόνια τα πάντα στην ζωή μας πήγαιναν σχεδόν τέλεια…ώσπου κάποιοι ανίκανοι ανήθικοι και ανεκδιήγητοι πολιτικοί μας κατέστρεψαν στην κυριολεξία.. από εδώ και στο εξής η Ιστορία από λίγο έως πολύ είναι γνωστή σε όλους μας.

Στα πρόθυρα της αναξιοπρέπειας την οποία ορκίζομαι ότι και δεν θα χάσω ποτέ..! με όποιο τίμημα…! Θα προσπαθήσω με όσα όπλα μου δίνει ο νόμος και η ψυχή μου.. να διεκδικήσω, να αποζημιωθώ, και να τιμωρήσω, εν τέλει με την βοήθειά σας τους ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς.

Α) Υπουργείο οικονομικών…. όταν έχανε το στικάκι ο κλέφτης και ο ψεύτης υπουργός των οικονομικών Κος Παπακωνσταντίνου….., (αυτοί είναι υπουργοί..!) την ίδια στιγμή η οικογένειά μου έχασε τον ύπνο της που της ¨έκλεψαν¨ το εισόδημά της μαζί, την αξιοπρέπεια και την συνέπεια της που είχε προς άπαντες, μέχρι και τον Μάιο του 2010.

Β) Τράπεζα της Ελλάδος… Όταν με την «ολιγωρία» της (που φτάνει στα όρια της συγκάλυψης) ο Λαυρεντιάδης έκανε πάρτι με εταιρίες ¨μαϊμού¨ έχοντας ¨μπήξει¨ το Δημόσιο με 700.000.000 € .!!!!!

Χωρίς ούτε ένα € εγγύηση….!(αυτοί είναι αλήθεια επιχειρηματίες). Την ίδια στιγμή οι τράπεζες με έβαλαν να υποθηκεύσω 2 οικόπεδα αξίας 1.100.000 € για χρηματοδότηση 640.000 € και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου άλλες 120.000 € Συνολικά 760.00 € ( δήθεν δεν τους κάλυπτε εκτιμώμενη περιουσία 1.100.000 € για το συνολικό αιτούμενο κεφάλαιο 760.000 €¨ χρησιμοποίησαν¨ και το Ελληνικό Δημόσιο..!) με επιτόκιο τελικό και κάλπικο 9,50% !!!!! πλην τόκων υπερημερίας, χωρίς ούτε μια ημέρα καθυστέρησης από τον Δεκέμβριο του 2006 εως και τον Αύγουστο του 2010 είχα καταθέσει συνολικά 360.000 €, ήτοι 7500€ μηνιαίως.

Γ) Ελληνικό δημόσιο (εφορία με ποιο δικαίωμα με χρεώνει με 1,5 % τον μήνα τόκο ενώ μου χρωστά από το 2010 36.600€ άτοκα από επιστροφή ΦΠΑ και θα με βάλει και φυλακή επειδή επί 39 χρόνια δεν χρωστούσα ούτε 1 €. Κύριοι… εγώ δεν είμαι φοροφυγάς, ούτε και υπεξαίρεσα Δημόσιο χρήμα βλέπε ‘’φτερωτός γιατρός’’)

Δ) Ασφαλιστικά ταμεία επί 39 χρόνια δεν είχα καθυστερήσει ούτε μέρα τις εισφορές μου και τώρα με χρεώνουν με τόκους και δεν έχω ασφάλεια (αφού δεν μου παρέχει ασφάλεια ας σταματήσει να τρέχει η δόση οι τόκοι κλπ είναι παράλογο και παράνομο, και κάτι ΝΕΟ δεν επιθυμώ σύνταξη από το Ελληνικό Κράτος απλά επιθυμώ την επιστροφή των ασφαλίστρων μου επί 39 έτη περίπου 500.000€ μαζί με τους τόκους).

Η A.L. είναι ένας πρότυπος πολυχώρος περιποίησης αυτοκινήτων, με 2 καταστήματα, το 1ο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2007 σε δύο (2) ενοικιασμένα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1068 τμ. (748 τμ Κύριοι χώροι και 320 τμ parking).Το 2ο κατάστημα ήταν 430 τμ σε 3 επίπεδα και λειτούργησε από το Φεβρουάριο του 2010 δηλαδή 3 μήνες πριν την κρίση και σταμάτησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2011). Παροχές, εξοπλισμός, καινοτομίες.

● Ρομποτικό σύστημα πλύσης αυτοκινήτων (Αμερική ΗΑΝΝΑ).

● Ανακύκλωση νερού υψηλής τεχνολογίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Ολλανδία ROWAFILL) με αποθήκευση 60 κυβικών νερού σε υπόγειες δεξαμενές και με διύλιση 6 κυβικών νερού την ώρα

● Αντίστροφη όσμωση για την μετατροπή του νερού σε απεσταγμένο με ικανότητα απόσταξης 1 κυβικό την ώρα.

● Δύο χώρους 36 και 25 τ.μ αντίστοιχα για τον βιολογικό καθαρισμό των αυτοκινήτων

● Μέτρηση του Ρύπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα με computer και με την μέθοδο της «Διαύγειας της τριφοσφωρικής αδενοσύνης. (ΑΤΡ)» (για να έχετε μια εικόνα η AQUA LINE από την λειτουργία της εως και τον Μάιο του 2010 όπου είναι αρχή της κρίσης για την δική μας επιχείρηση είχε πραγματοποιήσει 3500 ! βιολογικούς καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα.

● Χώρος 120 τμ για προϊόντα και αξεσουάρ αυτοκινήτου.

● χώρος 30 τμ Market, café, με 2 οθόνες touch screen για την πληροφόρηση των 150 κατά μέσο όρο επισκεπτών ημερησίως

● 15 καθιστικά στον χώρο αναμονής με έντυπο ενημερωτικό υλικό.

● Βιτρίνα με τα μοναδικά και καλύτερα προϊόντα στον κόσμο περιποίησης αυτοκινήτων, της περίφημης Ελβετικής swissvax η οποία και μας επέλεξε σαν αποκλειστικούς συνεργάτες της για την Ελλάδα με κριτήριο την πιο οργανωμένη επιχείρηση στο είδος της.

● Εξάμηνη εκπαίδευση (2 ατόμων) στην Ελβετία για την τελειοποίηση του γυαλίσματος-κερώματος αυτοκινήτων

● Απασχόληση έως και 15 ατόμων σε ημέρες αιχμής.

● πιστοποίηση ISO 9001:2000 για την ανακύκλωση νερού, βιολογικού καθαρισμού, Ιονισμού και απόσμησης οχημάτων.

● 16 κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για την ασφαλέστερη φροντίδα των οχημάτων και των επιβατών τους.

● Ασύρματη επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών

● Ειδική συμφωνία για την περιποίηση και φροντίδα της MERCEDES BENZ με την Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Πάτρα

● Αποκλειστική συνεργασία με τον ΣΙΠΑΚ (Σύλλογος παλαιών αυτοκινήτων Κρήτης)Αντίκες συντήρηση, φροντίδα, με έδρα τα Χανιά. Κ.α. υπηρεσίες – συμφωνίες που θέλουμε πολύ χώρο και χρόνο να σας αποτυπώσουμε…!

Κόστος επένδυσης: Το συνολικό κόστος της επένδυσης έφτασε το 1.450.000 € (και για τα 2 καταστήματα) αναλυτικά.

Ίδια κεφάλαια 250.000€, Δάνεια 760.000€ Επιταγές 440.000€ σημ. η επιχείρηση είχε πληρώσει (εξοφλήσει) άπασες τις υποχρεώσεις της από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι και τον Μάιο του 2010 μαζί με τα λειτουργικά της έξοδα. Το ποσόν του 1.850.000€ σε επιταγές και μετρητά.

τζίρος: Ο τζίρος της ήταν για το 2007 400.000€ για το 2008 550.000€ για το 2009 650.000€ και εως τον Μάιο του 2010 250.000€ και από το σύνολο των 1.850.000€ ζητώ σαν διαφυγόντα «κλεμμένα» το 80%, με παγιωμένο τον ετήσιο τζίρο στα 70.000€ για το πρώτο μισό του 2010 και εις όλον, των, 2011,2012,2013.

Έτσι έχουμε μια απώλεια 400.000€ ετησίως ήτοι, 1.500.000€ περίπου συνολικά.

Τα οποία και ζητώ (απαιτώ) πίσω με τις νόμιμες όπως λέτε εσείς ¨ΚΡΑΤΟΣ¨ προσαυξήσεις 1,5% τον μήνα (καθυστέρηση δημοσίων εσόδων – εφορία την φυλάκισή σας, την δήμευση της περιουσίας σας και την φτωχοποίησή σας.)

Ήτοι: με πρόχειρους υπολογισμούς, μου «κλέψατε» 33 μήνες Χ 22500€ μηνιαίως 742.500€ από 1/6/10 / (αρχή κρίσης) εως 28/2/13 «συνολικό κλοπιμαίο ποσόν» 2.242.500€, με προσθετική διεκδίκηση – προσαύξηση μέχρι της τελικής δικαίωσης. >> Πραγματικά πιστεύω πως η Ελληνική δικαιοσύνη θα μου πιστώσει και θα ανατρέψει για πρώτη φορά στα χρονικά τα «κλεμμένα κατεστημένα» και θα αποτελέσει Φάρο μνήμης προς την δικαιοσύνη και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Μήπως και έτσι το ¨ΚΡΑΤΟΣ’’ νοιώσει πώς είναι να πονάς, να χάνεις την υγεία σου, το χαμόγελό σου, την αξιοπρέπειά σου και εν τέλει τα παιδιά μας και την πατρίδα μας. (γιατί… Κύριοι εάν χάσουμε όλα αυτά…δεν μένει παρά… το τράβηγμα της σκανδάλης, την Διαγραφή της Ελλάδας από τον χάρτη και αντικατάσταση των λέξεων, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για την ύπαρξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στις 21/2/13 το δικαστικό σώμα έστειλε (και δικαίως) επιστολή στον πρωθυπουργό (Σαμαρά) για την ανάκληση επιδόματος βιβλιοθήκης (470€), να μην συμπεριλαμβάνεται σαν φορολογητέο εισόδημα, επικαλούμενο και την αντισυνταγματικότητά του, καθ’ ότι αποτελεί πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) από το 1999.

Δράττοντας την ευκαιρία σας υπενθυμίζω, σας παροτρύνω, σας διεγείρω το αίσθημα της (δικαιοσύνης) και εν τέλει σας παρακαλώ, αν εσείς διεκδικείτε (και σωστά) να μην φορολογηθείτε για το επίδομα βιβλιοθήκης επικαλούμενοι και την αντισυνταγματικότητά του…Τότε.. εγώ ποιο σύνταγμα να επικαλεσθώ ? Τι πρέπει να πω στα παιδιά μου.., στην οικογένειά μου…, στους φίλους μου… ? Που να αναζητήσω την αξιοπρέπειά μου ? Και ποιος θα με δικαιώσει….μετά από 39 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπου κανείς… δεν μου χάρισε τίποτα…και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό! Κύριοι:

Αιτώ:

Α) Την ολική αποζημίωσή μου 2.242.500€ όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που σας προσκομίζω εως 28/2/13

Β) Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων Πολιτικών (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Στουρναρας, Παπαδήμου και παλαιότεροι Σημίτης, Παπαντωνίου, Αλογοσκουφης, κ.α.)

Γ) Το κούρεμα των δανείων τουλάχιστον κατά 70 % (όση και η πτώση του τζίρου μου), χωρίς τον υπολογισμό τόκων από την ημερομηνία που έγιναν ληξιπρόθεσμα (διότι δεν ήμουν υπαίτιος εγώ)

Γ) Την άμεση αποδέσμευση της περιουσίας μου από τις τράπεζες ( έχουν ήδη πληρωθεί )

Δ) Την άμεση εντόκως επιστροφή των ασφαλίστρων μου, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Μετά την αποζημίωσή μου δεσμεύομαι να αποπληρώσω τους πάντες..! (Δημόσιο, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία)

Η Επιστολή αυτή θα σταλεί σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση, τύπος, επιφανείς δικηγόρους, και θα κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα επικοινωνίας facebook, tweeter κλπ.

Υ.Γ. Λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχω περιέλθει δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να αποπληρώσω τον όποιο Νομικό θελήσει να αναλάβει την υποχρέωση αυτή, (προτείνεται η εφ’ άπαξ αποζημίωση με προμήθεια όταν και εφ’ όσον κερδηθεί η υπόθεση…και θα κερδίσουμε να είστε σίγουροι…!) θα φτάσουμε μέχρι το τέλος του ΚΟΣΜΟΥ Τείχη Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ” υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη. Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.

Άλλο δεν σκέπτομαι:

τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη

• διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.

Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.

Ανεπαισθήτως μ” έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

Με εκτίμηση

Σωκράτης Ευγενίδης

Keywords
οραμα, ανεξαρτητοι ελληνες, mercedes benz, blog, πατρα, master, ελλαδα, παπανδρεου, στουρναρας, τει, καλοκαιρι, κος, υπουργοι, τραπεζες, λαυρεντιαδης, ήτοι, ΦΠΑ, διαυγεια, aqua, market, screen, iso, mercedes, χανια, δημοκρατια, σαμαρας, επιδομα, συνταγμα, παπαδημος, κουρεμα, συνταξη, facebook, tweeter, αυξηση φπα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κρητη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, λουκας παπαδημος, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, 600 δις, τελος του κοσμου, αξεσουαρ αυτοκινητου, η ζωη, κοινωνια, ήτοι, ημερομήνια, τει πατρας, μια ημερα, ανακυκλωση, αξεσουαρ, γυναικα, δανεια, δημοκρατια, εδρα, εφορια, ηθικη, μητερα, οθονες, ονειρα, ονειρο, σωκρατης, τηλεοραση, υγεια, ψωμι, ωρα, aqua, blog, iso, tweeter, αγαπη, αυγα, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, απλα, απωλεια, ασφαλιστικα ταμεια, τει, βιβλιο, βοηθεια, βραδυ, γονεις, δεξαμενες, δημοσιο, διδακτορικο, δικη, διυλιση, δωσει, εγγυηση, ευκαιρια, εκπαιδευση, ελβετια, εξυπηρετηση, εξομολογηση, εξοδα, επικοινωνια, ερευνα, ετη, ευθυνη, εφιαλτης, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ειδος, υπηρεσιες, υπνο, ιδιαιτερα μαθηματα, εικονα, καμερες, κεφαλαιο, κος, λειτουργια, λειψει, λογια, μηνες, παντα, οικοπεδα, οικογενεια, ομορφη, ορια, οχηματων, παιδια, παπακωνσταντινου, πιστοποιηση, πρωι, ψυχη, συνεχεια, συντηρηση, συνταξη, σημιτης, σωμα, σπιτι, σχολειο, τζιρος, τιμωρια, τυπος, τι ειναι, τειχη, τριτη, φυλακη, φτανει, φορα, χαμογελο, χρημα, χρονικα, ψευτης, αγορι, ασφαλεια, δικαιωμα, εξοπλισμος, γλωσσες, γνωσεις, ιδιαιτερα, υπουργειο, mercedes benz, market, master, ορκιζομαι, screen, τραπεζα, υλικο, υπεροχο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα