Tα σημερινά πρωτοσέλιδα με ένα κλικ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ελλάς αιμορραγούσα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις μαύρες ημέρες της Κατοχής «ζουν» εν έτει 2013 οι Ελληνες πολίτες, οι οποίοι μέσα στο αδιέξοδο των χρεών τους στις τράπεζες κυριολεκτικά στερούνται ακόμη και το ψωμί, όπως προκύπτει από τρεις χαρακτηριστικούς δείκτες που αναδεικνύουν την ποιότητα της διαβίωσης".

ΕΘΝΟΣ: "Παγίδες και λύσεις για την Εφορία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο κίνδυνος καταλογισμού φόρου για εισοδήματα μεγαλύτερα από τα πραγματικά

ελλοχεύει. Τα τεκμήρια διαβίωσης στέλνουν χρεωστικό και σε πολίτες με μηδενικό εισόδημα. Αντίθετα, οι αποδείξεις μειώνουν τον φόρο που προκύπτει".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκλέχτηκε ο Μαύρος Πάπας της προφητείας!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Αγιος Μαλαχίας επαληθεύτηκε (;) για τον τελευταίο Πάπα. Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος Α' είναι ο Πρώτος από το Τάγμα των Ιησουϊτών που γίνεται ποτέ Πάπας. Ολως... τυχαίως ο Αρχηγός των Ιησουϊτών έχει επικρατήσει να αποκαλείται και Μαύρος Πάπας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κοκτέηλ φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα να μην καταργηθεί για το έτος 2013 το «χαράτσι» που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρικυμία και φόβος νέων μέτρων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήγμα για την κυβέρνηση ήταν η άκαρπη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα. Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, όταν επιστρέψει η τρόικα, προκαλεί επιπλέον τριγμούς. Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται τόσο μεταξύ των μελών της κυβέρνησης όσο και των κυβερνητικών εταίρων. Τα βέλη φθάνουν μέχρι και το Μαξίμου, καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού εγκαλούνται ότι τον παγίδευσαν".

ΕΣΤΙΑ: "Ευρώπη σε κρίση Ελλάς σε ακρισία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κρίσις στην Ευρώπη είναι δεδομένη. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είναι υπερχρεωμένα, οι ευρωπαϊκές οικονομίες -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- υπολείπονται σε ανταγωνιστικότητα έναντι των ραγδαίως αναπτυσσομένων τριων χωρών και η ανεργία έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ειδικώς στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου, περίπου ένας στους δύο νέους δεν έχει και δεν βρίσκει δουλειά. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι χειρότερο".

Η ΑΥΓΗ: "Το ψωμί, ψωμάκι...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάτω από τα όρια της φτώχειας, ακόμη και σε επίπεδα υποσιτισμού, διαβιούν χιλιάδες νοικοκυριά λόγω των μεγάλων περικοπών στο εισόδημα που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, σύμφωνα με έρευνες που εκπονήθηκαν για λογαριασμό της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Λύση για 60.000 ιδιοκτήτες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο νέο σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΚΑ και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μέτρα με τον μήνα".

Η εφημερίδα γράφει "πλαφόν εσόδων με ρήτρα νέων μέτρων περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψαν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα, και θα εκτελέσουν 140 έφοροι. Είναι μόνο η αρχή των μέτρων του νέου Μνημονίου, που θα διαπραγματευτούν τρόικα και κυβέρνηση. Η λίστα με τις 25.000 απολύσεις παραδίδεται σε δυο-τρεις εβδομάδες. Η κυβέρνηση καθησυχάζει λέγοντας πως τα αποθεματικά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, όμως η αγωνία είναι διάχυτη και στα τρία κόμματα. Στο τραπέζι σενάρια πρόωρων εκλογών".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ο εξολοθρευτής που έγινε Πάπας".

Η εφημερίδα σημειώνει "ο ρόλος και η συμμετοχή του στην «Επιχείρηση Κόνδωρ», που είχε σα σκοπό να εξοντώσουν, να βασανίσουν και να δολοφονήσουν χιλιάδες αντιφρονούντες των καθεστώτων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εξοδος 5.000 υπαλλήλων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρόταση για αποχώρηση 5.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014 υπέβαλε η κυβέρνηση προς την τρόικα, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει εάν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι επίορκοι, όσοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά κλπ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "8 αλλαγές στο νόμο για υπερχρεωμένους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«μαύρος καπνός» βγαίνει μέχρι στιγμής από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος όπου συνεχίζει να συνεδριάζει η πενταμερής επιτροπή με αντικείμενο τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον «Ιλιγγο» της ανεργίας 1,3 εκατ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 26% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέες αντεργατικές αλλαγές και κλιμάκωση της λιτότητας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Τα κεντρικά θέματα της Συνόδου είναι η έγκριση των σχεδίων για τις αξιολογήσεις των εθνικών προϋπολογισμών και η κατάρτιση εθνικών μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων προκειμένου να τηρηθούν οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες, άρα νέα μέτρα έντασης της λιτότητας για τους λαούς".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Ακάλυπτος. Στη ζωή, η κωμωδία μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αλέξης θα πρέπει να πει τι θα κάνει με το μνημόνιο, με το χαράτσι και άλλα νομοθετήματα που έλεγε πως θα καταργήσει... Πρέπει, επίσης, να κοστολογήσει το πρόγραμμά του. Αλλιώς θα είναι ένας ακόμη... ακάλυπτος. Από τους πολλούς που κυκλοφορούν στην αγορά και την πολιτική. Η επιλογή είναι δική του... Υπεύθυνοι, όμως να τον κρίνουν και να αποφασίσουν είναι και οι πολίτες. Γιατί, όπως λέμε και στο σημερινό μας πρωτοσέλιδο, πολλές φορές στη ζωή η κωμωδία γυρίζει σε τραγωδία..."

ΤΑ ΝΕΑ: "Ολες οι καταθέσεις ανοικτές στο ΣΔΟΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση. Θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας".

PRESStime: "Εφιάλτης με ραδιενεργά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε στην Ιταλία. Η περιβαλλοντική οργάνωση Lega Ambiente μιλάει για το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος. Οι μαφιόζοι πέταξαν εκεί τον ραδιενεργό θάνατο, τον «ξεφορτώθηκαν» ακόμη και σε δάση και ποτάμια της Ηπείρου και ο υδροφόρος ορίζοντας που καταστράφηκε, εκδικείται. Εντοπίστηκαν μέχρι και μολυσμένα γουρούνια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στη Θεσσαλονίκη το ρεκόρ ανεργίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Η ανεργία έφτασε 26% το δ' τρίμηνο του 2012".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία το δ' τρίμηνο του 2012 αγγίζοντας το 26% από 24,8% που ήταν το γ' τρίμηνο και 20,7% το αντίστοιχο τρίμηνο το 2011. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των ανέργων πλησίασε τα 1,3 εκατομμύρια, ενώ των απασχολουμένων τα 3,7 εκατομμύρια".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Τελεσίγραφο 90 ημερών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπως ακριβώς ο μάντης Σπουρίνας προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα να φυλάγεται από τον Βρούτο και τον Κάσιο, οι οποίοι τελικά τον δολοφόνησαν τη 15η μέρα του Μαρτίου, έτσι και η τρόικα, φεύγοντας από την Ελλάδα, άφησε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού θα οδηγήσει σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας".

Η ΑΞΙΑ: "Παζάρι για τη FINANS. 5+1 δισ. προσφέρει το Κατάρ, 8 δισ. ζητεί η Εθνική"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν από περίπου έναν χρόνο ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, εκπροσωπώντας -κατά τις τότε πληροφορίες- το επενδυτικό fund του Κατάρ. Σήμερα, περισσότερο από έναν χρόνο μετά, το Κατάρ επανήλθε επισήμως για την απόκτηση από την Εθνική Τράπεζα της Finansbank, αυτή τη φορά αυτόνομα και όχι δια μέσου της γερμανικής τράπεζας".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε 36 «οθόνες» του ΣΔΟΕ όλες οι καταθέσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει "online πρόσβαση στις τράπεζες από 36 ελεγκτές με πιστοποίηση από την ΤτΕ και την Ενωση Τραπεζών. «Βλέπουν» καταθέσεις και κινήσεις λογαριασμών σε 53 τράπεζες. Σε πρώτο πλάνο η λίστα Λαγκάρντ. Εξετάζουν 600 αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων σε Λονδίνο, Μιλάνο, Γκστάαντ και Βερολίνο. Στην επίμαχη λίστα γυναίκα με ρόλο εισπράκτορα σε κύκλωμα με μίζες στο Δημόσιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η επόμενη μάχη με την τρόικα θα δοθεί για τη δόση των 6 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί η επόμενη δόση των 2,8 δισ.ευρώ να δοθεί χωρίς να επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα, πλην όμως το τίμημα των διαπραγματεύσεων αποδεικνύεται ήδη βαρύ, αφού για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας έσπευσε να δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι το «χαράτσι» στα ακίνητα θα παραμείνει και το τρέχον έτος και θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ, καθώς δεν είναι έτοιμοι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενα «σιωπηλό» τελεσίγραφο για απολύσεις και φάρμακα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συντονισμένη προσπάθεια καταβάλλεται από κυβέρνηση και δανειστές να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης με την τρόικα, μετά την αποτυχία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, αλλά με σαφή υπενθύμιση της υποχρέωσης της Ελλάδας να υλοποιηθούν τα δύο προαπαιτούμενα, δηλαδή οι απολύσεις από το δημόσιο τομέα και η μείωση της τιμής των φαρμάκων".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, deutsche bank, εθνικη τραπεζα, δημοκρατια, τραπεζες, τεκμηρια, αποδειξεις, ωρα, τροικα, δεη, ελευθεροτυπια, εστια, ελλαδα, αυγη, εκποιζω, βραδυνη, αυθαιρετα, λύση, υπεκα, εφημεριδα, μνημονιο, συμμετοχή, καθημερινη, εξοδος, νικη, ριζοσπαστησ, νέα, σδοε, μακεδονια, θεσσαλονικη, αξια, fund, ημερησια, online, ττε, ενωση, κερδοσ, στουρναρας, βρυξέλλες, ναυτεμπορικη, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, χαρατσι δεη, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, 600 δις, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, δικαιολογητικα, κομματα, χαρατσι, ακινητα, αυγη, βερολινο, βραδυνη, γυναικα, δουλεια, εθνικη, εκποιζω, ηγεσια, ημερησια, ιονιο, ιταλια, καθημερινη, λονδινο, μιλανο, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, προγραμμα, σδοε, σημερινη, ττε, υπουργειο οικονομικων, υπεκα, ψωμι, ωρα, αγορα, αγωνια, ανεργια, αποκαλυψη, απωλεια, αφορμη, βγαινει, εβδομαδες, βρυξέλλες, γινεται, γκστααντ, διευθυνση, δημοσιο, δικη, δοθει, εγινε, ευρω, ερευνες, ετος, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, υπηρεσια, καταρ, κυβερνηση, κινηση, κωμωδια, λύση, μαξιμου, μιζες, μειωση, νικη, ορια, ποιοτητα, πιστοποιηση, ρεκορ, ρητρα, ρυθμιση, ρολο, συμμετοχή, σχεδιο, ταγμα, τρια, τριτη, τιτλος, φευγοντας, φοβος, φορα, deutsche bank, ενωση, fund, υπουργειο, κολοσσος, μαυρος, πληροφοριες, ποταμια, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα