Το άγχος, οι γκάφες και οι …ενδυματολογικές εκπλήξεις του γερμανικου ντιμπέιτ

Πέραν των θέσεων που υποστήριξαν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ οι δύο Γερμανοί πολιτικοί αντίπαλοι, ενδιαφέρον είχαν οι αντιδράσεις τους στις πιεστικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις αλλά και οι στιλιστικές τους επιλογές.

To κολιέ της Γερμανίδας καγκελαρίου ειδικά έκλεψε την παράσταση σε σημείο να αποκτήσει πολύ γρήγορα και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter! Η Ανγκελα Μέρκελ, γνωστή για το μονότονο στιλ της, έδωσε έναν διαφορετικό τόνο φορώντας ένα χρωματιστό κολιέ, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Γερμανούς

τηλεθεατές.

Η καγκελάριος έχασε την ψυχραιμία της πολλές φορές, ειδικά όταν οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να τη διακόψουν για να κάνουν πιο πιεστικές ερωτήσεις. Αλλά (όπως ειπώθηκε και στο twitter) μόνο ο Τσάκ Νόρις μπορούσε να τη διακόψει! Πριν καν ακόμη μιλήσει για την Ελλάδα, η Μέρκελ ίδρωσε, αλλά αυτό δεν οφειλόταν την καλή «απόδοση» του Στάινμπρουκ ούτε στην όποια πίεση των δημοσιογράφων.

Αναφορικά με τον Πέερ Στάινμπρουκ σχολιάστηκε στα social media η (από κακόγουστη μέχρι αδιάφορη) γραβάτα του, η απάντησή του πως για το πρόγραμμα Agenda 2010 η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί στο Wikipedia, αλλά και το γεγονός πως δεν απάντησε σε ερώτηση για το μισθό των πολιτικών και ζήτησε να θεσπιστεί κατώτατος μισθός στη Γερμανία.

Ο Πεερ Στάινμπρουκ πήρε πρώτος το λόγο, κοιτώντας την κάμερα αμήχανος. Από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πιο… χαλαρή. Αλλά χαμογελαστή σε καμία περίπτωση. Όσο περνούσε η ώρα, η καγκελάριος έδειχνε όλο και… χειρότερα. Ίδρωσε, αγχώθηκε –σύμφωνα με το… twitter- και δεν έκρυβε τον εκνευρισμό της για τις μεγάλες ερωτήσεις αλλά και το γεγονός πως η δημοσιογράφος προσπαθούσε να τη διακόψει. Αλλά όσο κι αν το προσπαθούσε, η Μέρκελ έδειχνε τη γνωστή πυγμή της: δε σταματούσε την απάντησή της μέχρι να σταματήσει να μιλά η δημοσιογράφος!

Keywords
Τυχαία Θέματα