Τι λένε τα Γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Σόιμπλε [εικόνες]

Με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Αθήνα κάλυψαν την πρώτη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ. Τα δημοσιεύματα στέκονταν ιδιαίτερα στο βαρύ κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στην άρνηση του να συναινέσει σε ένα κούρεμα

του ελληνικού χρέους.


«Όχι σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Deutsche Welle για το ταξίδι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα. Στην ηλεκτρονική έκδοση της η Deutsche Welle υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο Σόιμπλε είπε στην Ελλάδα πως δεν έχει πολλές επιλογές πλην των μεταρρυθμίσεων λιτότητας. «Τα λόγια του είναι απίθανο να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική συμφορά της χώρας» τονίζει η DW.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι ο Γερμανός υπουργός έφερε 100 εκατ. ευρώ σε βοήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά όχι αυτό που πραγματικά θέλει η Ελλάδα: ένα νέο κούρεμα του χρέους. Το ρεπορτάζ αναφέρεται με λεπτομέρειες στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας. «Εξάλλου ο Σόιμπλε είναι αντιδημοφιλής στην Ελλάδα με πολλούς στην χώρα να τον βλέπουν ως τον συγγραφέα των δεινών τους από την λιτότητα» γράφει το περιοδικό.

«Ναζιστικά συνθήματα κατά του Σόιμπλε» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής Bild. H εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση του Γερμανού υπουργού με την ελληνική πολιτική ηγεσία αλλά και στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μάλιστα αναφέρεται και στο πρωτοσέλιδο της Realnews με τίτλο «Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

«Καρότο και μαστίγιο για τους Έλληνες» χαρακτηρίζει τη στάση του Σόιμπλε στην Αθήνα η Die Welt. «Με καρότο και μαστίγιο πήγε στην πρώτη επίσκεψη του στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε: Αν και επαίνεσε τους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις τους προειδοποίησε να μην ονειρεύονται ένα κούρεμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Die Welt.

Keywords
Τυχαία Θέματα