Στους 22 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο στη Σάμο [Εικόνες]

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου. Οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα φθάνουν τους 22 ,ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά αλλά και μια μητέρα με το μωρό στην αγκαλιά της.

Νωρίτερα, οι δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών που αγνοούνταν από τα ξημερώματα όταν βυθίστηκε η βάρκα στις οποίες επέβαιναν, εντόπισαν μέσα στο κουφάρι του σκάφους εγκλωβισμένους.

bdb71b91b567c829bf92628f9220cf08ddff4ed5

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος

στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέλεξαν σώοι.

Ηδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου, μεταξύ αυτών και τριών παιδιών.

Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί που μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

Το χρονικό του ναυαγίου

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα