Ουκρανία: Tέσσερις νεκροί στο Σλαβιάνσκ [Βίντεο]

Πολεμικό παραμένει το σκηνικό στην ανατολική Ουκρανία, όπου από το πρωί σημειώνονται νέες ανταλλαγές πυρών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από τριάντα τραυματίες.

Φιλορώσοι ακτιβιστές έστησαν ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σφοδρή ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος σε νεώτερη ενημέρωση έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον τριάντα τραυματίες.

Ανταποκριτής του Reuters

μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των αυτονομιστών και πολλοί αντάρτες εγκατέλειψαν την περιοχή, όπου συνεχίζεται από το πρωί η ανταλλαγή πυρών.

Την ίδια ώρα η Γερμανία θεωρεί ότι το δημοψήφισμα το οποίο σχεδιάζουν να διεξαγάγουν φιλορώσοι αυτονομιστές στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα, θα παραβιάσει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα