Στουρνάρας: Αν πετύχει η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση ίσως επεκτείνουμε το μέτρο

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητάμε για μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους, πλην της εστίασης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ.

«Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας

επισήμανε την ανάγκη για «εξωστρέφεια» της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως άμεσο σχέδιο, όπως το παρουσίασε και ο πρωθυπουργός, είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

«Οταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα