Σοκαριστικό βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό γυμνού διαδηλωτή στο Κάιρο

Είναι γυμνός, άοπλος και αβοήθητος. Αυτό ωστόσο δεν πτοεί τους Αιγύπτιους αστυνομικούς που τον χτυπούν αλύπητα, τον κλωτσάνε, τον σέρνουν στο οδόστρωμα, μέχρι την αστυνομική κλούβα. Έξι εναντίον ενός. Κι όταν εκείνος, ηλικίας περίπου 50 ετών, κάνει να αντιδράσει συνεχίζουν να τον ξυλοφορτώνουν με τα γκλομπς.

Το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του άνδρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάϊρο κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του you tube και συγκλονίζει.

Η αντιπολίτευση της Αιγύπτου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών υποστηρίζοντας ότι «Οι φριχτές και εξευτελιστικές εικόνες που δείχνουν αξιωματικούς της ασφάλειας και αστυνομικούς να σέρνουν και να χτυπούν βάναυσα έναν γυμνό άνδρα γύρω από το προεδρικό μέγαρο πρέπει να οδηγήσουν στην άμεση παραίτηση του υπουργού». Μια τέτοια υπόθεση «δεν μπορεί να τελειώσει με μια απλή συγγνώμη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας (FSN), του κυριότερου αντιπολιτευόμενου συνασπισμού.

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών οδήγησαν χθες στο θάνατο ενός διαδηλωτή και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η κλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο εδώ και μία εβδομάδα και με αφορμή την δεύτερη επέτειο της εξέγερσης κατά του Χόσνι Μουμπάρακ έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: Ασημίνα Στέφα

Πηγή: exelixeis

Keywords
Τυχαία Θέματα