Σκιές και μετά το πρώτο πόρισμα για το θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη

Παρά τις 100 σελίδες που αριθμεί το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα της τροχαίας, δεν προκύπτει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από το διαπληκτισμό του με τον ελεγκτή, που προηγήθηκε της πτώσης του από το τρόλει, ενώ αυτό βρισκόταν εκ κινήσει.

Ο ίδιος δηλώνει ότι περισσότερες απαντήσεις θα προκύψουν από την εξέταση των αυτοπτών μαρτύρων και περιορίζεται στην ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών του οχήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η πόρτα του οχήματος μπορεί ν” ανοίξει

από τον οδηγό του τρόλεϊ, με χειροκίνητο τρόπο, όπου απαιτείται δύναμη τουλάχιστον 80-85 κιλών ή με το πάτημα του μπουτόν «ειδικών καταστάσεων» που μεταφέρει πίεση 5,3 bar (ατμοσφαιρών). Στο πόρισμα, επιπλέον, δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο ζητούμενο, αν δηλαδή ο νεαρός έχασε την ισορροπία του όταν το πόδι του παγιδεύτηκε στην μισόκλειστη πόρτα του τρόλεϊ. Ο πραγματογνώμονας από την άλλη πλευρά επεσήμανε στο «ΒΗΜΑ» ότι «στο πόρισμά μου απαντώ μόνο στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου Θανάση, Παναγιώτη Μαδιά, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στρέψει τις έρευνές του σε πτυχές που θα φωτίσουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα