«Σεβόμαστε το γεγονός ότι η Ελλάδα περνά δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την επιμονή της έδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα.

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, παραχώρησε ο επικεφαλής του eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση

των επαφών του τόσο με τον κ. Στουρνάρα όσο και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Σεβόμαστε πολύ ότι η Ελλάδα περνά μια δύσκολη περίοδο» υπογράμμισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ντάισελμπλουμ και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση, γιατί «συνεχίζει με επιμονή».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε για ορατές προοπτικές ανάκαμψης στην ευρωζώνη και την Ελλάδα από την επόμενη χρονιά και τόνισε την κρισιμότητα της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων τόσο στη χώρα μας, όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ευρωζώνης προανήγγειλε και την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και επικαλέστηκε τα στοιχεία της Κομισιόν, για να τονίσει ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα θα φανούν από το τέλος του 2013-αρχές του 2014.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κοινή πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για πρόεδρο «πλήρους απασχόλησης» στο eurogroup, δεν αποτελεί πρόταση δυσπιστίας ή μομφής προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, κάλεσε ωστόσο την Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της απαρέγκλιτης εφαρμογής του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, ενώ σημείωσε ότι η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η βιωσιμότητα του χρέους της χώρας μας θα τεθούν επί τάπητος τον Απρίλιο του 2014.

Σε ερώτηση για την «αιμορραγία» των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα, με συνέπειες στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση και θα ζητήσει να την λάβει.

Όσον αφορά στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα, που κάνουν λόγο για την ανάγκη λήψης μέτρων ύψους 4% του ΑΕΠ για την περίοδο 2015-2016, ο επικεφαλής του eurogroup είπε ότι, αν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, αυτό θα εξεταστεί στην πορεία και θα κριθεί από την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα