Σε πύρινο κλοιό Χανιά και Ρέθυμνο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Κρήτη από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ρέθυμνο και Χανιά και οι οποίες ευνοήθηκαν από τους ισχυρούς νοτιάδες που πλήττουν το νησί.

Στάχτη 500 στρέμματα στο Ρέθυμνο

Συνολικά 500 στρέμματα έγιναν στάχτη στο Ρέθυμνο από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Καλή Συκιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η

πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και λόγω των ισχυρών νοτιάδων επεκτάθηκε γρήγορα χωρίς ωστόσο να απειληθούν καλλιέργειες ή σπίτια.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν τα τρία οχήματα με τους 8 πυροσβέστες.

Η καταστροφή που σημειώθηκε από την πυρκαγιά ανέρχεται όπως αναφέρθηκε σε 500 στρέμματα εκ των οποίων τα 300 είναι δασικής και τα 200 χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Δήμο Πλατανιά

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα φωτιά που εκδηλώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο Δήμο Πλατανιά, στην περιοχή Πέτρα του Σελί, ανάμεσα σε Πρασές και τις Ανεμογεννήτριες στα Χανιά.

Η πυρκαγιά καίει σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, μακριά από καλλιέργειες και σπίτια σε χορτολιβαδική και δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης ωστόσο οι δυνατοί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης και έχουν σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν επτά πυροσβεστικά οχήματα με 17 άντρες όπου αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα