Την ελπίδα να ξεκινήσουν οι συνομιλίες το συντομότερο εξέφρασε ο Έρογλου

22:52 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε σήμερα ότι παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του διεμήνυσε ότι το Σχέδιο Ανάν «δεν υπάρχει πια», εντούτοις «η εκλογή νέου ηγέτη δημιουργεί μια νέα ελπίδα για συμφωνία» και εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Έρογλου υπενθύμισε ότι είχε τηλεφωνήσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τον συγχαρεί

για την εκλογή του. Ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είπε ότι θα ασχοληθεί αρχικά με τα θέματα της οικονομίας και μετά με το Κυπριακό αλλά και ότι το Σχέδιο Ανάν το οποίο είχε υποστηρίξει «δεν υπάρχει πια».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έχει χάσει από το πρεστίζ του επειδή αποδέχτηκε τις προτάσεις της Τρόικας» και υποστήριξε ότι τα οικονομικά προβλήματα ενισχύουν τον εθνικισμό, εξέλιξη η οποία, όπως ισχυρίστηκε θα καταστήσει περισσότερο «αδιάλλακτη» τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στις συνομιλίες.

Επανέλαβε δε τη θέση που είχε διατυπώσει και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η μη αποδοχή των ‘δικαιωμάτων» των Τ/κ επί των φυσικών πόρων από την ε/κ πλευρά, σημαίνει ότι η ε/κ πλευρά αποδέχεται και την ύπαρξη ενός ξεχωριστού κράτους στο Βορρά».

Ανέφερε ακόμη πως είναι αναγκαίο να υπάρξει χρονοδιάγραμμα και πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά θέλει τη διεξαγωγή πενταμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα