Σε χαμηλό δύο ετών τα Spread μετά την αναβάθμιση από την Standard & Poors!

Το κλίμα αισιοδοξίας που πυροδότησε η αναβάθμιση έξι μονάδων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την Standard & Poors προκάλεσε την υποχώρηση σήμερα των Spread των Ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε χαμηλό δύο ετών!

Παράλληκα στην αγορά διατηρείται το θετικό επενδυτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, με εμφανή την ενίσχυση της διάθεσης ανάληψης κινδύνου.

H Standard & Poors αναβάθμισε την Τρίτη την αξιολόγηση της Ελλάδας

στην κλίμακα Β- από SD που την είχε υποβαθμίσει ενόψει της επαναγοράς ομολόγων, με σταθερές προοπτικές επικαλούμενος την ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να κρατήσουν την χώρα εντός της ευρωζώνης.

«Η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα των κρατών της ευρωζώνης να βοηθήσουν ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για προώθηση δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής», σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

Σε αυτό το κλίμα, το Spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων καταγράφει αυτή την ώρα κάθετη πτώση της τάξης των 59 μ.β. στις 1.080 μ.β., καταγράφοντας χαμηλό από τις 21 Μαρτίου του 2011. Τα επίπεδα αυτά, αντιστοιχούν σε απόδοση 12,22% των 10ετών τίτλων ενώ η τιμή τους έχει ανέλθει στα 47,7 σεντς ανά ευρώ.

Το πρόσφατο μπαράζ θετικών ειδήσεων γύρω από την Ελλάδα δίνει επίσης ώθηση στα ομόλογα των υπολοίπων αδύναμων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας με την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς να υποχωρεί σε επίπεδα κοντά στα χαμηλά δύο ετών.

Παρά του ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται αν βγει στις αγορές στο κοντινό μέλλον, η αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας θεωρείται σημαντική καθώς αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία πως η υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής στην ευρωζώνη έχουν αρχίσει αν θέτουν υπό έλεγχο την κρίση χρέους στην περιοχή μετά από δύο μισή χρόνια αντιπαραθέσεων και διαφωνιών.

Όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, οι πολύ χαμηλοί όγκοι συναλλαγών μετά την επαναγορά ομολόγων ύψους 31,9 δις. ευρώ του ιδιωτικού τομέα, διογκώνουν τις κινήσεις των αγορών.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα