Μόνο με αποδείξεις η έκπτωση φόρου

Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουράρας, η έκπτωση των 2.100 θα υπάρχει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ, ενώ θα μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα μέχρι τις 42.000. Απαραίτητη προϋπόθεση ο φορολογούμενος να έχει δηλώσει αποδείξεις δαπανών 25% του δηλωθέντος εισοδήματος της χρονιάς.

Επίσης, θα εκπίπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Τέλος από το φορολογητέο

εισόδημα που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από ενοίκια θα εκπίπτει το 5% για δαπάνες συντήρησης.

«Πρέπει να παραμείνουμε τζίτζικες»

«Το 2013 είναι δύσκολη χρονιά. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα παραμείνει λυκόφως. Δηλαδή ή θα σωθούμε ή θα καταστραφούμε» υποστήριξε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θέλοντας να επιστήσει την προσοχή καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

«Λάβαμε τη δόση και ένα επιπλέον απρόσμενο δώρο τη μείωση χρέους κατά 40 δισ. ευρώ Αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο άφησε και μια νότα αισιοδοξίας για το 2014 με «χαλάρωση» του προγράμματος, αν και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι του 2013.

Στις πιέσεις βουλευτών για χαλάρωση του προγράμματος, απάντησε με την παροιμία του «του τζίτζικα και του μέρμηγκα».

«Πρέπει να παραμείνουμε τζίτζικες. Ας φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 που το πιστεύω. Μπορούμε στο τέλος του 2013 να πείσουμε τους εταίρους να μειώσουν και άλλο τα επιτόκια να πέσει το χρέος και να μιλήσουμε για χαλάρωση στο 2014».

Keywords
Τυχαία Θέματα