Σαμαράς: Ο λαός θέλει εκλογές το 2016

Σε …θέσεις μάχης εξακολουθούν να βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δύο ημέρες μετά την αρχική κόντρα που πυροδότησε η ερμηνεία που δόθηκε στο περιεχόμενο δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χθες ο Αντ. Σαμαράς, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ, όπου δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή, έπειτα από ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας παρενέβη στο θέμα δηλώνοντας

τα εξής:
«Εκλογές, ο ελληνικός λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο έχω την Ελλάδα».

«Να γίνουμε κανονική χώρα»
Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς μιλώντας με βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι τον συνάντησαν προκειμένου να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «οι περιστάσεις απαιτούν πολιτική σταθερότητα».
«Πρέπει να γίνουμε κανονική χώρα και οι εκλογές να διεξάγονται, κάθε τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα», είπε σε αρκετούς βουλευτές, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, εκτιμώντας ότι «Τώρα που θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, οι πολίτες θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα στηρίξουν τις δυνάμεις εκείνες που έβγαλαν τη χώρα από την πολύπλευρη κρίση».
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την οικονομία και από πολλούς βουλευτές της επαρχίας ζήτησε να μεταφέρουν στους πολίτες ότι τα δύσκολα πέρασαν και πως πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα των θυσιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
Απάντηση για τις «χειροβομβίδες»
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας δημοσιεύματα για μία φράση που αποδίδεται στον κ. Σαμαρά κατά τις χθεσινές επαφές του με τους βουλευτές («Εγώ έμπαινα στα καφενεία με «χειροβομβίδες» στην τσέπη» φέρεται ειπών για να τους περιγράψει πως πρέπει να δίνουν τη «μάχη των καφενείων») απάντησε στον πρωθυπουργό με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς επιφυλάσσει «χειροβομβίδες» για τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους βουλευτές του να πάρουν τα «όπλα», είναι παραδομένος απέναντι στους δανειστές.
Οι τελευταίες αξιώσεις της τρόικας σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για το ότι στην πραγματικότητα ένα μνημόνιο τελειώνει, αλλά ένα άλλο έρχεται, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Μπορεί μέσα στο πανικό του ο πρωθυπουργός να συκοφαντεί, να μην διστάζει ακόμη και να εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς, αλλά την συντριβή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν θα καταφέρει να την αποφύγει».

Στο θέμα παρενέβη του ΚΚΕ που τονίζει ότι «στις ευρωεκλογές, τις τοπικές εκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν, πρέπει να δοθεί μαχητική απάντηση, τόσο στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, όσο και στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια κυβέρνηση πιστή στην ΕΕ και τους στόχους του κεφαλαίου μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα