Σαμαράς: Κράτησε τα δύσκολα υπουργεία- Στα χέρια Άδωνι- Μητσοτάκη η «καυτή πατάτα»
Ο πρωθυπουργός ανακάτεψε καλά την… τράπουλα του ανασχηματισμού προκειμένου να στείλει το μήνυμα της επανεκκίνησης της νέας κυβέρνησης, ο δρόμος της οποίας είναι στρωμένος με «αγκάθια».
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο οικονομικό επιτελείο καθώς δεν άλλαξε κανένα από τα πρόσωπα που το απαρτίζουν και τοποθέτησε «γαλάζια» στελέχη στις ηλεκτρικές καρέκλες των υπουργείων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Υγείας.
Παράλληλα στήριξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά τις βολές που δέχτηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις ενστάσεις από τον Ευ. Βενιζέλο για την παραμονή του.
Την πιο γρήγορη παραίτηση την είχαμε από την Σοφία Βούλτεψη η οποία πριν καν ορκιστεί ανακοίνωσε πως δεν δέχεται τη θέση της υφυπουργού Υγείας την οποία καταλαμβάνει η Ζ. Μακρή.
Η επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου μετά από ένα χρόνο στο υπουργείο Άμυνας δεν χαροποίησε τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών. Οι πληροφορίες τον ήθελαν να είναι και αυτός μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο αντιπρόεδροι στην κυβέρνησης όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να μην το δέχθηκε.
Το γεγονός ότι ένας Μητσοτάκης μετέχει σε κυβέρνηση Σαμαρά, είναι ένα ιστορικό γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει είδηση. Οι θέσεις όμως που έχει διατυπώσει για τη μείωση του δημόσιου τομέα τον έκαναν «τον κατάλληλο άνθρωπο, για την κατάλληλη θέση» έλεγαν στο Μαξίμου. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια….
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε εκεί μετά από τις «καραμπόλες» οι οποίες έγιναν σε άλλα υπουργεία, αλλά και τη δυστοκία που υπήρξε για το ποιος πολιτικός θα έβγαζε τα «κάστανα από την φωτιά». Στο τραπέζι έπεσε μέχρι και το όνομα του Ν. Δένδια. Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζονταν να τοποθετηθεί αναπληρωτής στο υπουργείο Εξωτερικών. Τελικά στην πρώτη του υπουργική θητεία έπεσε στα βαθιά.
Ιδιαιτέρως δύσκολο έργο αναλαμβάνει και η «γαλάζια τριπλέτα» στο υπουργείο υγείας. Ο νέος υπουργός Α. Γεωργιάδης θα πρέπει άμεσα να ενημερωθεί και να βρει τρόπο – μαζί με τον Α. Μπέζα και την Ζ. Μακρή – να κλείσει την «μαύρη» τρύπα του ΕΟΠΥΥ καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με την τρόικα.
Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, ο Γιάννης Μιχελάκης παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» σε άγνωστα και δύσκολα μονοπάτια καθώς θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για τους ΟΤΑ ενώ θα έχει να προετοιμάσει και τις δημοτικές εκλογές.
Ο πρωθυπουργός κέρδισε και τη «μάχη» του υπουργείου Δικαιοσύνης και αναβάθμισε τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό και δικαστικό Χ. Αθανασίου.
Την εμπιστοσύνη του έδειξε και στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς άφησε στην ίδια θέση τους Κ. Χατζηδάκη, Θ. Σκορδά και Ν. Μηταράκη. Ένας «Καραμανλικός», ο Γ. Ανδριανός, συμμετέχει στην κυβέρνηση. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή αναλαμβάνει υφυπουργός Αθλητισμού.
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σταθόπουλος
Πηγή: real.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανάσα για φορολογούμενους: Καταργούν και ψαλιδίζουν 350 τέλη
- Θρήνος στη Λιβαδειά
- Η Ζέτα Μακρή στη θέση της Σοφίας Βούλτεψη - Γιατί παραιτήθηκε
- «ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ» Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
- Οι ατυχίες του Λάκη Γαβαλά
- Νέες αυξήσεις στο Τέλος Επιτηδεύματος από το 2014
- Το... παγκόσμιο ρεκόρ της Ζέτας Μακρή!
- Ανύπαρκτες ομάδες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Άρχισε η γκρίνια για τις υποχωρήσεις Βενιζέλου σε Σαμαρά στη νέα κυβέρνηση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις No Comments

- Τελευταία Νέα No Comments
- «Κόλαση» στην Καμπούλ: Νεκροί όλοι οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο [βίντεο]
- Ζέτα Μακρή: Από τα αζήτητα…υφυπουργός Υγείας!
- ΤΩΡΑ: Η Ζέτα Μακρή στη θέση της παραιτηθείσας Σοφίας Βούλτεψη
- ΤΩΡΑ: Παραιτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη
- Σίμος και Συμεών Κεδίκογλου…δυό «ξένοι» στην ίδια κυβέρνηση!
- Αδωνις στο twitter: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την μέγιστη Τιμή
- Ο άσος της Τσέλσι, Τζον Τέρι…κάνει βόλτα με ποδήλατο στην Ερμιόνη!- Δείτε την εικόνα
- Καμμένος: Όσο υπάρχουν επίτροποι της τρόικας δεν έχουν σημασία τα ονόματα
- Νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα…νέος σεϊχης στο Κατάρ!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάτρα: Του ζήτησαν 400 ευρώ για άδεια… ποδηλάτου
- Τα one night stand, το «θήραμα» και η μοναξιά του
- Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση
- BRICS: Επιχειρούν στενότερο συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών
- Κλιματική αλλαγή και οικονομική αστάθεια οι μεγαλύτερες ανησυχίες στον πλανήτη
- Πέρασαν λεοπάρδαλη για αγριόγατα και τη σκότωσαν
- ''Για προσωπικούς λόγους δεν δέχθηκε η Βούλτεψη''
- «Μας θυμώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής»
- ΚΟΣΜΟΣ - Παραιτήθηκε η υπουργός Ισότητας στην Ιταλία