Πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Άνιση φαίνεται ότι είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη φωτιά στον Κόκκινο Πύργο. Ήδη σύμφωνα με τη δήμαρχο Φαιστού έχουν καεί θερμοκήπια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών .Μάχη δίνουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπάσε στις 13.30 στο Τυμπάκι. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Μακρυμαλιανά κοντά στον Κόκκινο Πύργο και στον δρόμο που κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη χωρίς μέχρι στιγμής , σύμφωνα και με την πυροσβεστική

, να κινδυνεύουν άνθρωποι ή κατοικίες, ωστόσο με δεδομένο ότι έχουν καταστραφεί καλλιέργειες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας , δύο από τις Μοίρες και ένα από τον Πύργο ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και υδροφόρα του Δήμου Φαιστού.

Ωστόσο δύσκολο αναμένεται να είναι το έργο των πυροσβεστών εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αγγίζουν σε ένταση τα 6 Μποφώρ.

Την ίδια ώρα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά και στον Πλακιά Ρεθύμνου κατακαίγοντας χορτολειβαδική έκταση . Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.30 περίπου το μεσημέρι.

Στο σημείο βρίσκονται 4 οχήματα 2 από το Σπήλι και 2 από το Ρέθυμνο ενω το η επίχειρηση κατάσβεσης γίνετια ακόμα δυσκολότερη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφώρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα