«Περιμένουμε σοβαρές προτάσεις από τον Σαμαρά», λέει ο Βενιζέλος

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναφερόμενος στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε μεταξύ άλλων ότι σήμερα περιμένει σοβαρές προτάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνάντηση που είχε με το διασωματειακό των δημοσιογράφων, αμέσως

μετά το ραντεβού του με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι στο θέμα της ΕΡΤ, το κόμμα του
συμπλέει με τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ με τη Νέα Δημοκρατία «η συνεννόηση είναι δύσκολη».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την υποστήριξή του στο θεσμό της δημόσιας τηλεόρασης και διέψευσε τις φήμες ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει δικό του σχέδιο για το μεταβατικό σχήμα της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ενημέρωσαν τον κ. Βενιζέλο ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρης Τρίμης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουβέλη, στον οποίο είπε πως θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ενημέρωσαν τον κ. Βενιζέλο για τη μήνυση που κατέθεσαν κατά της μη επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόραση και πρόσθεσαν ότι συμφωνούν με όλες τις εκτιμήσεις και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τους χειρισμούς του προέδρου του Κινήματος.

Τέλος, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λένε πως ο τελευταίος επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για την ΕΡΤ και είπε πως περιμένει τις τελικές προτάσεις του Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα