Πούτιν: Δεν κάθομαι δίπλα σε αυτόν είπε για τον Ομπάμα- Μέρες ψυχρού πολέμου στην Σύνοδο G20 [εικόνες-βίντεο]

Με το κλίμα στην Αγία Πετρούπολη να είναι «ηλεκτρισμένο» λόγω Συρίας, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της ομάδας των G-20, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο των θέσεων στο τραπέζι των συζητήσεων στο παλάτι του Κωνσταντίνου ζητήθηκε να αλλαχθεί.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι δόθηκαν εντολές από πλευράς Ρωσίας, ώστε ο Πούτιν να βρίσκεται «όσο πιο μακριά γίνεται» από τον Ομπάμα. Ωστόσο, οι δύο ηγέτες -οι σχέσεις των οποίων έχουν ψυχρανθεί και λόγω Σνόουντεν- αναμένεται να ανταλλάξουν μια χειραψία κατά την υποδοχή των ξένων ηγετών, περί τις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ακυρώσει την προγραμματιζόμενη επίσημη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα πριν από τη σύνοδο του G20.

Ο Ομπάμα, το Air Force One στο οποίο επέβαινε, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης στις 13:05 ώρα Ελλάδας, θα ζητήσει την υποστήριξη των ξένων ηγετών στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, παρά την άκαμπτη θέση που τηρεί ο Πούτιν.

Όπως δήλωσε χθες από τη Σουηδία, η δυναμική απάντηση στη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς είναι ζήτημα αξιοπιστίας της διεθνούς κοινότητας, και τόνισε πως είναι πεπεισμένο ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν τεθεί υπ” όψιν του, ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών όπλων.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από τους ηγέτες για να συναινέσει σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού αν και ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα έχει μαλακώσει τη στάση του δηλώνοντας πως, άπαξ και υπάρξει απόφαση του Σ.Α του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση και αποδειχθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς Ασαντ, η Μόσχα θα μπορούσε να επιτρέψει μία στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος.

Από την πλευρά της, πάντως, η Δαμασκός έσπευσε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις Πούτιν επισημαίνοντας πως η Μόσχα δεν έχει αλλάξει στάση στο συριακό.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση.

Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις No Comments