Πούτιν : Δεν έριξε ο Άσαντ τα χημικά, οι αντάρτες τα έριξαν [live - βίντεο]

Επιμένει στη θέση του κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος σε δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των G20, που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, είπε ότι οι αντάρτες και όχι ο Άσαντ έριξαν τα χημικά στη Συρία.

Ο Πούτιν έκανε λόγο για «προβοκάτσια» από πλευράς των επαναστατών, οι οποίοι, όπως είπε, ήθελαν να προσελκύσουν περισσότερη βοήθεια από το εξωτερικό.

Όσον αφορά στις πληροφορίες

περί «παγωμένου» κλίματος στη Σύνοδο και τις φήμες που τον ήθελαν να ζήτησε να καθίσει μακριά από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο τραπέζι των συζητήσεων, ο κ. Πούτιν είπε ότι το κλίμα ήταν θερμό.

«Είχαμε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δε ήμασταν όρθιοι, όπως είπατε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνούμε αλλά ακούμε ο ένας τον άλλο. Συμφωνήσαμε σε ένα σημείο, σε ένα σενάριο για την ειρηνική επίλυση της κρίσης».

Πάντως, όσον αφορά γα το θέμα του Σνόουντεν, ένα ζήτημα που «ψύχρανε» τις θέσεις ΗΠΑΣ – Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι δεν συζητήθηκε.

Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει ανταλλαγή του Σνόουντεν με κάποιο Ρώσο υπήκοο, γιατί «δεν έκανε κάποιο έγκλημα στα εδάφη μας και δεν κατηγορείται για κάτι στη Ρωσία».

Πάντως, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες της G20 υποστηρίζουν μια επέμβαση εναντίον της Συρίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο κ. Ερντογάν είπε ότι οι ηγέτες που πήραν μέρος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται με τη σφαγή που διέπραξε το συριακό καθεστώς εναντίον του λαού του, προσθέτοντας ότι δήλωσαν πως μια επιχείρηση εναντίον της Δαμασκού είναι «εξαιρετικά απαραίτητη».

Δείτε LIVE

Keywords
Τυχαία Θέματα