Πνίγηκε στο αίμα η εκεχειρία στην Ουκρανία

Πτώματα γεμίζει η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αποτέλεσμα τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι να έχουν χάσει σήμερα τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στο αίμα των είκοσι ενός νεκρών πνίγηκε και η εκεχειρία την οποία είχαν συμφωνήσει χθες η αντιπολίτευση και ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς , ο οποίος

συναντήθηκε τελικά σήμερα με τρεις Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών που τον κάλεσαν να καταλήξει σε συμβιβασμό με τους φιλο-ευρωπαίους αντιπάλους του.

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου γινόταν η συνάντηση, στην πλατεία Ανεξαρτησίας φωτογράφος του Reuters μέτρησε είκοσι μία σορούς ενώ οι διαδηλωτές έριχναν βόμβες μολότοφ και πέτρες από τα σπασμένα πεζοδρόμια για να διώξουν την αστυνομία από την πλατεία.

Από την Τρίτη έως και σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, έχουν χάσει τη ζωή τους 51 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 12 αστυνομικοί, στα πιο αιματοβαμμένα 24ωρα της 22χρονης μετασοβιετικής ιστορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από τριάντα διαδηλωτές έχασαν σήμερα τη ζωή τους.

Στο διπλωματικό πεδίο, στις Βρυξέλλες συγκαλείται σήμερα έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στους υπεύθυνους για το ξέσπασμα βίας στην Ουκρανία. Κριτική στις «απειλές» αυτές ασκεί η Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα