«Παραλάβατε κράτος, παραδίδετε αποικία»

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του κόμματος

της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει αίτημα για τη σύγκλιση της ολομέλειας.

«Δεν δικαιούστε να πάρετε τόσο κρίσιμες αποφάσεις εν κρυπτώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι φοβάστε το δημοψήφισμα όσο φοβάστε και τη σύγκλιση της ολομέλειας. Αναρωτιέμαι άραγε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, η βούληση του ελληνικού λαού ή ο δικός σας φόβος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Οι μέρες του φόβου τελείωσαν για τον ελληνικό λαό. Εσείς είστε καταναγκασμένοι να ζείτε με τον φόβο από δω και πέρα, αλλά ευτυχώς για τον ελληνικό λαό οι μέρες του φόβου σας δεν είναι πολλές. Σύντομα ο ελληνικός λαός θα απαλλάξει και εσάς και τον τόπο από αυτό το μαρτύριο».

Ο κ. Τσίπρας στην παρέμβασή του σχολίασε το κλείσιμο της Ολομέλειας και τόνισε ότι δε θα γίνει δεκτό το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ένα θερινό τμήμα με επιλεγμένους βουλευτές. Αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική σημασία της ΔΕΗ που αποτελεί «απαραίτητο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

«Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία. Αποικία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της διαπλοκής που καιροφυλακτεί να ξεκοκαλίσει έναντι πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αναλαμβάνεται μια ιστορική ευθύνη. Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω, στην εποχή της POWER. Και αυτή την απόφαση δεν θα την πάρετε κρυπτόμενοι, αλλά στο φως. Και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει την ευθύνη του» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, λέγοντας: «μοναδικό σας κριτήριο είναι να προλάβετε να ξεπουλήσετε ότι απέμεινε από τον δημόσιο πλούτο και να δημιουργήσετε αρνητικά αποτελέσματα για την επόμενη κυβέρνηση. Η λογική σας είναι ότι αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να του αφήσουμε περιθώρια και εργαλεία. Έρχεστε άρον άρον και ξεπουλάτε τον ενεργειακό τομέα της χώρας σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, πριν τελειώσει το καλαμπούρι της κλεπτοκρατίας. Όσο όμως και να προφυλάσσεστε, και αυτό θα το μάθουν οι Έλληνες πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα