Παπαρήγα: Ε, καλά μην υπερβάλλουμε- Ο Τσίπρας ήταν Κνίτης στα 18 του

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 και στους συναδέλφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο έδωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Διαβάστε τι είπε:

Πως δεν πήγατε στο Πεκίνο κ. Παπαρήγα για το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος;

Δεν έχουν αντιπροσωπείες.

Εδώ τα πράγματα πως τα βλέπετε;

Όπως τα είχαμε προβλέψει, οι τάσεις είναι φανερές και στην Ελλάδα

και στην Ευρωζώνη, η κρίση θα γίνει χειρότερη και τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο. Τώρα πως θα εκδηλωθεί αυτό αύριο, δηλαδή αν θα πάμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή αν θα πάμε σε συμφωνημένο κούρεμα, αυτό δεν μπορώ να το πω.

Ο Σόιμπλε έκανε δηλώσεις χθες ότι παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο δεν είναι έτοιμη η Ελλάδα. Το θεωρείται ένα παιχνίδι τακτικής, έναν ωμό εκβιασμό ή τι κρύβει αυτό, αφού κάναμε ότι κάναμε και φτάσαμε εδώ ματωμένοι γιατί δεν μας δίνουν τη δόση για να ζήσουμε όπως αυτοί πιστεύουν. Τι πιστεύετε;

Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι παιχνίδι τακτικής ή μια ιδιαίτερη προσωπική τοποθέτηση. Nομίζω ότι θέλουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να του ζητήσουν περισσότερα.

Πάντως ο ξένος τύπος σήμερα γράφει ότι η Ελλάδα πίνει το κώνειο. Δηλαδή οι ξένοι όλο και περισσότερο βλέπουν ότι εδώ που έχει οδηγήσει τα πράγματα η τρόικα λύση δεν υπάρχει.

Κοιτάξτε η ουσία είναι η κρίση, δεν είναι μόνο η τρόικα. Η κρίση και οι διαφωνίες που υπάρχουν για το πιο μείγμα πολιτικής, για το πώς θα κατανεμηθεί το κόστος.

Πάντως αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα κ. Παπαρήγα όλος ο Νότος, το πρόβλημα πια δεν είναι μόνο ελληνικό.

Όχι δεν είναι μόνο ελληνικό. Έχει μεγαλώσει και η απόσταση που χωρίζει τις χώρες . Από τη μια μεριά είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Η Γαλλία μπορεί να μην έχει κρίση αυτή τη στιγμή αλλά η απόσταση από τη Γερμανία μεγαλώνει, οι αντιθέσεις και οι διαφορές στο επίπεδο ανάπτυξης είναι και στον σκληρό πυρήνα και όχι μόνο μεταξύ των ασθενέστερων οικονομικά χωρών. Τα πράγματα θα οξυνθούν και μη ξεχνάτε την επίδραση της διεθνούς κατάστασης προς την ΕΕ και αντίστροφα. Και έχουμε αλλαγές αυτή τη στιγμή στο συσχετισμό και στη γραμμή. Για πρώτη φορά ας πούμε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ ενώ παραμένουν στην πρώτη θέση έχουν χάσει μερίδια, η ΕΕ είναι στην τρίτη θέση, η Κίνα είναι στη δεύτερη. Όλες αυτές οι αλλαγές και ανακατατάξεις οξύνουν τις αντιθέσεις και τα πράγματα χειροτερεύουν για το καπιταλιστικό σύστημα ιδιαίτερα στην Ευρώπη και γενικότερα στον αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή αυτά που χρησιμοποιούσαν παλιά.

Με το αλάνθαστο αισθητήριο που έχετε μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική και βλέποντας και το ΠΑΣΟΚ να φυλλοροεί βλέπετε εκλογές στο ορατό μέλλον δηλαδή ότι η τρικομματική κυβέρνηση χάνει το ένα της δεκανίκι ή κινδυνεύει να το χάσει αυτό μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές;

Μπορεί να την οδηγήσει, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ταυτόχρονα όμως γίνονται διεργασίες για την αναμόρφωση του πολιτικ

Keywords
Τυχαία Θέματα