Ουκρανία: Νέες συγκρούσεις με δύο νεκρούς στο Σλαβιάνσκ [Eικόνες-Bίντεο]

Mε καζάνι που βράζει μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική, όπου προχθές απήχθη ένας Αμερικανός δημοσιογράφος από ρωσόφωνους αυτονομιστές και δολοφονήθηκε ένας Ουκρανός πολιτικός, μέλος του κόμματος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Σήμερα, όπως μετέδωσε το Russia Today, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου στην πόλη, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο πολίτες.

Πληροφορίες από την «ομάδα άμυνας» της πόλης, ανέφεραν στο RT πως δύο άνθρωποι είναι νεκροί από την επίθεση.

Σύμφωνα

με μαρτυρίες και όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις λίγο έξω από την πόλη με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ενόπλων.

Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας συναντάται σήμερα στη Μπρατισλάβα με Σλοβάκους και Ουκρανούς υπουργούς για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της αντιστροφής της ροής του φυσικού αερίου προς το Κίεβο.



Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν ανάμεσα στον Ευρωπαίο επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ, τον Ουκρανό υπουργό Ενέργειας, Γιούρι Πρόνταν, και τον Σλοβάκο υπουργό Οικονομίας, Τόμας Μαλατίνσκι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι τρεις πλευρές θα συναντηθούν για να προετοιμάσουν μια συμφωνία σχετικά με την αντίστροφή ροή του φυσικού αερίου από τη Σλοβακία στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος Μπατκίβτσινα, του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, απήχθη από την πόλη Χορλίβκα (στο συμβούλιο της οποίας ήταν μέλος) στην ανατολική Ουκρανία, λίγα λεπτά αφότου επιχείρησε να υψώσει την ουκρανική σημαία.

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή του βρέθηκε νεκρός. Τον είχαν χτυπήσει μέχρι θανάτου. Σύμφωνα με την Daily Mail, μαζί με άλλον έναν άνδρα, τον είχαν πετάξει σε ένα ποτάμι για να πνιγεί.

Η Daily Mail φέρνει στο φως ένα video από τη στιγμή, λίγο πριν τον απαγάγουν από το δημαρχείο της Χορλίβκα, που δέχεται επίθεση από φιλορώσους, ανάμεσα στους οποίους και ένας μασκοφόρος.

«Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα κατεβάσεις τη σημαία» ακούγεται στο video να του φωνάζει ένας άνδρας με πολιτικά ρούχα καθώς ο Ρίμπακ προσπαθεί να μπει στο δημαρχείο της πόλης.

Το video έχει τραβηχτεί την περασμένη Τρίτη και μεταδόθηκε από την τοπική ιστοσελίδα gorlovka.ua. Παρόντες σε όλη την επίθεση είναι δυο ένστολοι αστυνομικοί αλλά μόνο ο ένας από αυτούς επιχειρεί να παρέμβει.

Λίγα λεπτά μετά, ο Ρίμπακ εμφανίζεται να αποχωρεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Ρίμπακ απήχθη αργότερα εκείνη την ημέρα από μασκοφόρους, που τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον απήγαγαν.

Το Κίεβο ανέκτησε τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης

Οι ουκρανικές δυνάμεις της τάξης ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες». Το κτίριο είχε καταληφθεί από τις 13 Απριλίου.

Η αστυνομία της Μαριούπολης διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι τα ξημερώματα πραγματοποίησε επιχείρηση αφού είχε εντοπίσει ομάδα τριάντα ανδρών οπλισμένων με μπαστούνια του μπέιζμπολ που προσπαθούσαν να μπουν στο κτίριο για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ξέσπασαν ταραχές» και τότε οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν, εξήγησε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το βράδυ της 16η Απριλίου, περί τα 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον βάσης των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών η οποία απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο. Η επίθεση απωθήθηκε, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα