Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Κλη στην προανακριτική επιτροπή – «Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που πήγα στο Παρίσι»

Oλοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλία Κλη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ .Κλης ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε σε μία αποστροφή του λόγου του: «Παρέμεινα πρέσβης στο Παρίσι μέχρι το 2002. Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα τη Γαλλική πρωτεύουσα».

Ερωτηθείς εάν βλέπει

κάτι περίεργο στον τρόπο αποστολής της λίστας Λαγκάρντ, απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Κλης κλήθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά από δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης σύμφωνα με τις οποίες ήταν ο πρώτος παραλήπτης της επίμαχης λίστας. Μέλη της Επιτροπής επικαλούνται απάντηση που είχε δώσει ο Ηλίας Πλασκοβίτης όταν, καταθέτοντας, φέρεται να δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρεσβευτή ενόψει της έλευσης της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα. Ταυτόχρονα όμως, επισημαίνουν ότι «μια τέτοια συνομιλία δεν την επιβεβαίωσε ο κ. Χαλαστάνης» και συνεπώς «είναι ζητούμενο ποιο πρόσωπο εννοούσε ο κ. Πλασκοβίτης αν όχι τον κ. Χαλαστάνη».

Πριν από λίγο στην Προανακριτική προσήλθε η Χρύσα Χατζή, η διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ουσιώδη μάρτυρα, καθώς ήταν εκείνη που παρέλαβε τη λίστα από τον πρέσβη Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.

πηγή: enikos

Keywords
Τυχαία Θέματα