Οι απεργίες για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα έχουν ενοχλήσει τη Μέρκελ

Την αναγκαιότητα τη γοργής υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ώστε να ανακοπεί το κύμα της μεγάλης ανεργίας, επισήμανε  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος παραδέχθηκε πως η κατάσταση στην Ελλάδα

είναι αρνητική, υπογραμμίζοντας πως τα οικονομικά βάρη δεν είναι δυνατόν να πέφτουν στις πλάτες μόνο των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ακόμη, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές σταμάτησαν να τη δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», δήλωσε η γερμανίδα ηγέτης, λέγοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

Σε έντονο ύφος, η Μέρκλ παρατήρησε ότι «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Καταληκτικά, η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία πραγματοποίησαν μεγάλη προσπάθεια σε καιρό οικονομικής κρίσης, έχοντας σήμερα πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», είπε με νόημα η γερμανίδα Καγκελάριος.
Οι εξελίξεις στην ΕΕ

Εν τω μεταξύ, ευνοϊκά αντιμετωπίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενδεχόμενη αλλαγή της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «εάν αυτό καταστεί αναγκαίο», υποστηρίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να δειλιάσει σε μια τέτοια περίπτωση».

Ακόμη, η γερμανίδα ηγέτης υπογράμμισε πως πλέον είναι εμφανείς οι πρώτες ενδείξεις υπέρβασης της κρίσης στην ευρωζώνη, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει πάση θυσία να διορθωθούν τα λάθη της νομισματικής ένωσης». Προηγουμένως, η καγκελάριος Μέρκελ είχε καταφερθεί εναντίον των προτάσεων για μεγαλύτερη κοινή εποπτεία των οικονομικών τακτικών στην Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στην ανάγκη εμβάθυνσης των ευρωπαϊκών δεσμών. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι δημιουργικοί, όσον αφορά στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την ανάσχεση της κρίσης χρέους», επεσήμανε η Μέρκελ.

πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα