Ο Έλληνας που κατηγορείται ότι έκλεψε πίνακα του Νταλί [Εικόνες]

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου είναι από καλή οικογένεια της Αθήνας και έχει σπουδάσει στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ο 29χρονος έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου όταν φωτογραφιζόταν για την στήλη Naked City της free press LIFO

δεν φανταζόταν κανείς ότι θα ήταν καταζητούμενος για την αρπαγή πίνακα του Νταλί και θα του περνούσε χειροπέδες η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Φοίβος έχει κάνει σπουδές και στην Βρετανία, ενώ όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο με ακριβά γούστα και λάτρη του ωραίου.

Έχει εργαστεί σε ελληνικά περιοδικά μόδας και ήταν πάντα στις πασαρέλες του κόσμου για να είναι πάντα ενημερωμένος.

Ήταν πάντα πολύ επικοινωνιακός και μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ενός πολύ μεγάλου οίκου μόδας που ασχολείται με πολυτελή είδη του σκι.

Χθες, οι αμερικανικές αρχές τον συνέλαβαν στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της κλοπής ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός.

Η μικρή ακουαρέλα «Cartel del Don Juan Tenorio» που δημιουργήθηκε το 1949 από τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί «Venus Over Manhattan» κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Απερ Ιστ Σάιντ.

Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη μέρα μεσημέρι και ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.

Εικόνες του υπόπτου ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν στο Ιντερνέτ.

Πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα