Κατηγορούμενος για 7 απόπειρες φόνου αστυνομικός της υπόθεσης Πιστόριους

Για επτά απόπειρες φόνου κατηγορείται ο επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας για την υπόθεση Πιστόριους, Χίλτον Μπόθα, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε το 2009 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί προσπαθώντας να το σταματήσει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην Πρετόρια.

«Μόλις χθες (Τετάρτη) ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ

Μαλίλα. Ο ίδιος ανέφερε πως ο Μπόθα πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης το Μάιο.

Εν τω μεταξύ, ο νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους έφθασε την Πέμπτη, στο δικαστήριο της Πρετόρια, για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας.

Στην ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης, ο Χίλτον Μπόθα δήλωσε πως μάρτυρες άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς την ημέρα του τραγικού συμβάντος.

«'Εχουμε την κατάθεση ενός ατόμου που είπε ότι αφού άκουσε πυροβολισμούς, πήγε στο μπαλκόνι του και είδε το φως αναμμένο. Στη συνέχεια άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει δυο-τρεις φορές και μετά περισσότερους πυροβολισμούς», δήλωσε ο κ. Μπόθα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σπίτι του αθλητή βρέθηκαν δύο μπουκάλια τεστοστερόνης και βελόνες, καθώς επίσης και ένα 38άρι πιστόλι χωρίς να έχει τη σχετική άδεια

Ο Μποτά απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του παραολυμπιονίκη ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, καθώς δεν υπήρξε σχετική καταγγελία.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί την Παρασκευή για αν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε κατά λάθος, καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη κρυμμένο στην τουαλέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα