Ντράγκι: Η Ε.Κ.Τ. δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανακουφίσει» την Ελλάδα από το χρέος της

Η ΕΚΤ δεν θα έχει καμία συμμετοχή σε ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, κατά την τακτική μηνιαία συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας.

Όπως είπε ο κ. Ντράγκι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανακουφίσει» την Ελλάδα από το χρέος της και ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των κρατών, για αυτό και, όπως είπε, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ντράγκι είπε ακόμη ότι το eurogroup θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθηθεί η Ελλάδα, ώστε να επανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ωστόσο, τόνισε ότι εάν αποφασιστεί να επεκταθεί το ελληνικό πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς όρους.

«Το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει το 2014 και το eurogroup έχει πολύ χρόνο να αποφασίσει τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,50%, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός και σημειώθηκε ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ για τον καθορισμό του επιτοκίου της δεν οδήγησε, όπως περίμεναν παράγοντες των αγορών, σε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης λόγω της βελτιωμένης οικονομικής προοπτικής στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα