Bild: Η Ελλάδα δεν θέλει 300 εκατομμύρια ευρώ

Mία ακόμη υπόθεση της Ελληνικής γραφειοκρατίας που όπως ισχυρίζεται μπλοκάρει την υλοποίηση μεγάλης επένδυσης φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Γερμανική εφημερίδα «Βild» με τίτλο «Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε τι γράφουν:

Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει την κρίση. Για παράδειγμα, τώρα γίνεται γνωστό, ότι μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ‘κολλάει’ στην ελληνική

γραφειοκρατία.

Η τρέλα στην όλη υπόθεση έγκειται στο εξής γεγονός: Η γερμανική εταιρία Phonotherm, σχεδιάζει επί μήνες μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στο νησί Πεταλάς στη Δυτική Ελλάδα. Η εν λόγω εταιρία θα μπορούσε να έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν συνεργάζονται. Η αιτία; ‘Δεν μπορούμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας, καθώς οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής έχουν καλυφθεί έως το 2020’ απαντούν.

Ο γενικός διευθυντής της Phontherm είπε στη Bild: ‘Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μπορεί να ανακύπτουν τέτοιου είδους εμπόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα