Νέα τροπή στην υπόθεση της Τσέλσι Χάιντμαν – «Δεν ήταν ατύχημα», λέει η ιατροδικαστής

Δεν οφείλεται σε ατύχημα ο θάνατος της 21χρονης Τσέλσι Χάιντμαν, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Η κα. Σπανουδάκη κλήθηκε να καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης που διεξάγεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε οι μελανιές που έφερε στο κορμί της η άτυχη κοπέλα μαρτυρούν ότι είχε δεχτεί χτυπήματα. Η κατάθεσή της ήρθε ουσιαστικά να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένεια

της άτυχης κοπέλα ότι η 21χρονη Τσέλσι ήταν θύμα ξυλοδαρμού και ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε οδήγησαν μοιραία και στο θάνάτο της. Από την πρώτη στιγμή η ιατροδικαστική έκθεση αποτέλεσε το σημείο κλειδί για την ακροαματική διαδικασία. Η κλήτευση της ιατροδικαστού είχε κριθεί επιβεβλημένη και για το λόγο αυτό άλλωστε είχε αναβληθεί και το δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβρη.

Στο βήμα του δικαστηρίου νωρίτερα το πρωί ανέβηκε και η μητέρα της άτυχης κοπέλας. Η ίδια αναφέρθηκε στις συνθήκες του θανάτου του παιδιού της υποστηρίζοντας θερμά ότι ο θάνατός της δεν οφείλεται σε κάποιο ατύχημα αλλά όπως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της συνηγορούν στο βίαιο ξέσπασμα κάποιου ομηρικού καυγά του ζευγαριού. Η ίδια ανέφερε ότι είχε γράψει ένα γράμμα στον κατηγορούμενο αναφέροντάς του ότι δεν είναι θυμωμένη μαζί του για ότι έγινε, ζητώντας του ωστόσο αν ευθύνεται να αναλάβει την ευθύνη του τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της. Η ίδια ανέφερε ότι το μόνο που ζητά από τη δικαιοσύνη είναι να έρθει στο φως η αλήθεια για το θάνατο της 21χρονης Chelsea και οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έφυγε τόσο άδικα και αναπάντεχα. Το δικαστήριο διέκοψε ενώ όταν επανέλθει αναμένεται να εξεταστεί και ο γιατρός που χειρούργησε την άτυχη κοπέλα στο Βενιζέλειο η κατάθεση του οποίου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας για την υπόθεση.

Φορτισμένο κλίμα

Το κλίμα στη δικαστική αίθουσα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας. Το δικαστήριο πάγωσε όταν η μητέρα της Τσέλσι εμφανώς συγκινημένη αρνήθηκε να δει τις φωτογραφίες του αψυχου κορμίου της που προσκομίστηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ως αποδεικτικό υλικό. Ο νεαρός κατηγορούμενος απο την πλευρά του μοιάζει χαμένος με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα καθ” όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι οικογένεις των δυο νεαρών που κάποτε ήταν ζευγάρι σήμερα βρέθηκαν στο δικαστήριο απέναντι. Κρατούν χαμηλούς τόνους ανταλλάσσοντας βλέμματα αμηχανίας παραμένοντας σιωπηλοί προσπαθώντας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να εργαστεί. Στην διάρκεια ενός καυγά μεταξύ του ζευγαριού η 21χρονη είχε κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά, δεν ζήτησε άμεσα τη βοήθεια γιατρού. Πέρασαν κάποιες ημέρες και όταν πια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως υπέκυψε μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο θάνατος της είχε αποδοθεί σε χολική περιτονίδα λόγω πλήξης, πιθανότατα από κλωτσιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο νεαρός σύντροφος της βρέθηκε στο επίκεντρο της προανάκρισης και τελικά τον Μάιο του 2010 προφυλακίστηκε για την δολοφονία της συντρόφου του. Αποφυλακίστηκε μετά από πέντε μήνες με τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 15.000 ευρώ και της παραμονής του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ημέρες η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη. Υποβλήθηκε σε επέμβαση ωστόσο εξέπνευσε στην ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν. Ο θάνατός της αποδώθηκε σε χολική περιτονίτιδα λόγω πλήξης, πιθανότατα από κλωτσιά σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο σύντροφός της προφυλακίστηκε τον Μάιο του 2010 για την δολοφονία της κοπέλας, ωστόσο αποφυλακίστηκε 5 μήνες μετά με τον όρο να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι την υπεραγαπούσε και σε ότι καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει ενώ σκόπευαν να παντρευτούν.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα