Ληστεία τράπεζας με νεκρούς στο Ισραήλ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε ληστεία τράπεζας στην πόλη Μπιρσεμπά, στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Ο δράστης της ληστείας αυτοπυροβολήθηκε και μια γυναίκα, την οποία είχε, όπως φαίνεται, συλλάβει όμηρο, αφέθηκε ελεύθερη, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Νεγκέβ, Πέρετζ Αμάρ σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «λήξαν».

«Προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε

μαζί του. Δεν τα καταφέραμε. Δεν επικοινώνησε μαζί μας», διευκρίνισε.

Τα θύματα της ληστείας, οι τέσσερις νεκροί και οι τρεις τραυματίες, βρέθηκαν να κείτονται στο έδαφος έξω από την τράπεζα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 ο Ζακί Χελέρ, εκπρόσωπος ισραηλινών υπηρεσιών πρώτης βοήθειας.

Ένας άνδρας, ο οποίος φέρει τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά και στο στήθος, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο Σορόκο της Μπιρσεμπά επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας αυτός υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτός είναι θύμα ή ήταν ο δεύτερος δράστης της ληστείας. Δύο γυναίκες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και δέχονται ιατρική φροντίδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η γυναίκα, την οποία φέρεται ότι κρατούσε όμηρο ο δράστης, έχει τραυματιστεί, ενώ άγνωστη παραμένει επίσης προς το παρόν και η κατάσταση της υγείας του δράστη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώνεται για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα