Δύο νεκροί και 23 τραυματίες από πτώση αερόστατου στην Τουρκία

Δύο τουρίστες, ένας Βραζιλιάνος και ένας Ισπανός, έχασαν τη ζωή τους και 23 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Καππαδοκία, στην κεντρική Τουρκία, όταν το αερόστατο που τους μετέφερε κατέπεσε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει στην δημοσιότητα ένας αξιωματούχος έκανε λόγο για έναν Βραζιλιάνο νεκρό και 24 τραυματίες.

«Ένας τουρίστας ισπανικής υπηκοότητας ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα υπέκυψε (στα τραύματά του) στο νοσοκομείο», είπε ένας αξιωματούχος του κυβερνείου της Νεβσεχίρ

(Νεάπολη), της επαρχίας όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή, που είναι ιδιαίτερα τουριστική.

Η Καππαδοκία είναι μια περιοχή με εντυπωσιακά τοπία, όπου πηγαίνουν πολλοί τουρίστες για πεζοπορία ή περιηγήσεις με αερόστατα.

Σύμφωνα με τον Αμπντουραχμάν Σαβάς, κυβερνήτη του Νεβσεχίρ, το αερόστατο είχε απογειωθεί περί τις 06:00 τοπική ώρα από την Γκιέρεμε (Κόρεμε), στο κέντρο της Καππαδοκίας.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, το δυστύχημα προκλήθηκε από την πρόσκρουση του αερόστατου με το καλάθι ενός άλλου αερόστατου. Το μπαλόνι του αερόστατου σχίστηκε κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα», είπε ο Σαβάς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα, η πρόσκρουση μεταξύ των δύο αερόστατων έγινε σε ύψος περίπου 300 μέτρων.

«Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα», διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Ο τομέας των περιηγήσεων τουριστών με αερόστατα έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, κυρίως στην Καππαδοκία.

Στα τέλη του 2012, υπήρχαν 20 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο αυτό, εξοπλισμένες με 140 αερόστατα που απασχολούσαν 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της γενικής διεύθυνσης της πολιτικής αεροπορίας που επικαλείται ο ιστότοπος turizm.güncel.com. Δέκα χρόνια νωρίτερα, ο αριθμός των εταιρειών αυτών δεν ξεπερνούσε τις έξι και αυτός των αερόστατων τα 31.

Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας κίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η εταιρεία στην οποία ανήκε το αερόστατο ανέφερε ότι ο πιλότος είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το δυστύχημα στην Καππαδοκία σημειώθηκε δύο μήνες μετά από ένα παρόμοιο δυστύχημα στο Λούξορ, στην Αίγυπτο, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι την 26η Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα