Κύριλλος σε Εφραίμ: Ελπίζω η δοκιμασία σας να πέρασε- Εικόνες από τον Ρώσο Πατριάρχη στο Βατοπαίδι

Έστρωσαν την πύλη της μονής με βάγια για να υποδεχθούν τον Ρώσο Πατριάρχη, Κύριλλο οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

«Ελπίζω η δοκιμασία σας να πέρασε, χαίρομαι που σας βλέπω στη Μονή σας, η Μονή Βατοπαιδίου αποτελεί το φωτεινό λίκνο της Ορθοδοξίας», είπε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας απευθυνόμενος στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, κατά την αντιφώνησή του στο Καθολικό της Μονής.

Ο Ρώσος Πατριάρχης έγινε δεχτός από τον γέροντα Εφραίμ

στην είσοδο της Μονής, παρουσία των εκατόν είκοσι μοναχών. Οι δυο άνδρες είχανε θερμό εναγκαλισμό και με εγκωμιαστικά λόγια μίλησαν ο ένας για τον άλλον.

«Η ιστορία σήμερα δεν θυμάται ΑΛΛΗ σύναξη αυτού του μεγέθους», υπογράμμισε ο κ. Κύριλλος αναφερόμενος στην απήχηση που είχε το προσκύνημα της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία.

«Η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία βοήθησε σημαντικά στην αναγέννηση της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ πίστης, πόσα θαύματα έγιναν, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη», εξήγησε.

«Το Άγιο Όρος με τη Ρωσία συνδέεται εδώ και χίλια χρόνια. Όσοι προφήτευαν ότι το Άγιο Όρος τον 21ο αιώνα δεν θα υφίσταται, διαψεύστηκαν, η λαμπάδα του μοναχισμού δεν έσβησε», σημείωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και συμπλήρωσε: «Σήμερα οι άνθρωποι ζουν μέσα στη ψευδογνώση και αρνούνται τη ΠΙΣΤΗ στο θεό, οι ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ σας είναι αναγκαίες, ιδιαιτερα ο λαός της Ρωσίας τις έχει μεγάλη ανάγκη»

Από τη πλευρά του ο ηγούμενος Εφραίμ, κατά τη προσφώνηση Του είπε:

Θυμάμαι, Αγιώτατε, ότι κατά το τέλος της περιοδείας της Αγίας Ζώνης στην Μόσχα είχατε δηλώσει χαρακτηριστικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: «Γίναμε μάρτυρες της μεγάλης δύναμης του ρωσικού ορθόδοξου λαού». Όντως η δύναμη της Εκκλησίας είναι μεγάλη ακόμη και στις ημέρες μας, και η Εκκλησία της Ρωσίας ως η πολυπληθέστερη έχει μία μεγάλη ισχύ και επιρροή σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα λησμονήσουμε και την άμετρη συμπαράστασή σας στην πρόσφατη δοκιμασία μας, για την οποία σας είμαστε ευγνώμονες.

Η σύνδεση αυτή, της Μονής μας με την Ρωσία, που έγινε με την Αγία Ζώνη, αλλά και τώρα με την επίσκεψή Σας στην Μονή, είναι η αιτία να ανανεωθούν οι παλαιότερες ιστορικές σχέσεις.

Ζούμε σε μία εποχή που ο παγκοσμιοποιημένος και εκκοσμικευμένος τρόπος ζωής απειλεί και επηρεάζει ακόμη και την ζωή της Εκκλησίας. Οι αξίες αμφισβητούνται, οι παντός είδους κρίσεις πληθαίνουν και αυξάνονται. Είναι καιρός που επιβάλλεται η ενότητα της Ορθοδοξίας, ώστε να φανεί το μεγαλείο της ως η πραγματική αποκάλυψη του Θεού και ο αυθεντικός τρόπος ζωής για τον κάθε άνθρωπο. Είναι καιρός που πρέπει η Ορθοδοξία να προβάλλει την αληθινή παγκοσμιότητά της και νομίζουμε ότι σε αυτό μπορείτε να συμβάλετε εσείς Αγιώτατε, ως Προκαθήμενος της πολυπληθέστερης Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πηγή- Φωτό: agioritikovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα