Η Κωνσταντινούπολη… καληνυχτίζει τον Ερντογάν

Είναι μια πόλη που ταίριαζε τόσο πολύ… Ο Ταγίπ Ερνογάν επένδυσε μια θυελλώδη πολιτική άνοδο και κυριαρχία, στην ακτινοβολία και την ιστορική δύναμη μιας πόλης που τον καλωσόρισε ως δήμαρχο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, για να τον… καληνυχτίζει σήμερα ως πρωθυπουργό υπό αμφισβήτηση, αίρεση και… προθεσμία.

Επιστρέφοντας στην πόλη που βιώνει μια εξέγερση συνείδησης εδώ και μερικές μέρες, μετά από ένα ταξίδι στη Βόρεια Αφρική που ήταν σκανδαλιστικά βολικό για τον ίδιο, προκειμένου να βγει από το κάδρο της έντασης και της κρίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπει την πλατεία

Ταξίμ φωταγωγημένη, αλλά για τους τελείως διαφορετικούς λόγους από εκείνους που θα περίμενε.

Η στρατηγική της αποκλιμάκωσης την οποία υιοθέτησαν τις προηγούμενες μέρες ο Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Μπουλέντ Αρίντς, πέφτει στη θάλασσα επειδή το πραγματικό πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Η έπαρση και η αλαζονεία του, σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι δεν έχει αντίπαλο.

Οι ιαχές που ακούγονται ως… κραυγές πλέον, όχι μόνο από την πλατεία Ταξίμ αλλά και από άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, τον καλούν να παραιτηθεί. Να παραδώσει την εξουσία. Να βγει από το κάδρο, και να επιτρέψει στην Τουρκία να αναπνεύσει. Χωρίς μαντίλα. Χωρίς… χημικά. Χωρίς βαθιές εισπνοές της αυτοαποθέωσης ενός μεγαλείου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Κωνσταντινούπολη καληνυχτίζει τον Ερντογάν. Η ζώσα απορία είναι αν θα τον καληνυχτίσει συνολικά η Τουρκία. Η υπόλοιπη. Δηλαδή εκείνη με την οποία ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα…

Keywords
Τυχαία Θέματα