Κουβέλης: Δηλώνουμε «παρών» στη ψηφοφορία

Τη θέση της ΔΗ.ΜΑΡ για τη σημερινή ψηφοφορία επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Βουλή.

Η σταθερή μας θέση για τα εργασιακά, μας υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία, τόνισε και συνέχισε

αιτιολογώντας τη στάση του κόμματος του.

«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι τα εργασιακά είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Η υποτίμηση που δείχνουν και επιχειρούν κάποιοι για τα ζητήματα δείχνουν ότι δεν κατανοούν τη ζωή πολλών εργαζομένων που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.»

-Η εξαίρεση των εργασιακών δεν θα δημιουργούσε κρίση. Δεν θα έδειχνε ένα κράτος που λέει «δεν πληρώνω» και αθετεί τις υποχρεώσεις του.

-Τη στιγμή που η ίδια η Κομισιόν εκφράζει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για αυτές τις ανατροπές και την συμβατότητά τους με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή που αποδεδειγμένα αυτές δεν επηρεάζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ούτε αποτελούν μεταρρυθμιστικό στόχο, εμείς, η Δημοκρατική Αριστερά, δεν μπορούμε παρά να αποκρούσουμε αυτή την επιχείρηση πολιτικής και ιδεολογικής επιβολής ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανταγωνιστικότητας.

Επίσης ανέφερε ότι:

«Ο εύκολος αντιπολιτευτικός λόγος που εκμεταλλεύεται τις πιεστικές και δύσκολες για τους πολίτες καταστάσεις για να αλιεύσει ψήφους, δεν ήταν ποτέ χρήσιμος, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα δεν είναι υπεύθυνος. Δεν θα περιπέσουμε σε ένα τέτοιο λόγο».

πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα