«Καθίστε κάτω, εδώ δεν είναι καφενείο» – Έξαλλος ο εισαγγελέας με τον Τσοχατζόπουλο!

Έντονες παρατηρήσεις στον Άκη Τσοχατζόπουλο άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λαμβάνοντας

το λόγο στο δικαστήριο -στο οποίο συνεχίζεται η ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας- δήλωσε άγνοια για το πώς συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο σε βάρος του το θέμα των TOR-M1.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο του δικαστηρίου μήπως εκείνος γνωρίζει πώς συμπεριλήφθηκε τελικά στο κατηγορητήριο.

Πρόεδρος: Ο ανακριτής σας κάλεσε με αυτό το κατηγορητήριο να απολογηθείτε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας τόνισε ότι αυτό θέμα (TOR-M1) το έχει καταρρίψει ενώπιον της Βουλής, ενώ μίλησε για μία ακόμη φορά για εγκληματικό σχέδιο εναντίον του.

«Προσπαθώ να σας βοηθήσω να βρείτε την αλήθεια. Δεν μπορούσε να παίζουμε εδώ μέσα. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση των TOR-M1 σε βάρος μου», είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στο σημείο αυτό το ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε στον πρώην υπουργό την προκαταρκτική εξέταση που έχουν διενεργήσει για την υπόθεση δύο εισαγγελείς αλλά και το σχετικό πόρισμα που συνέταξαν και στο οποίο αναφέρεται η υπόθεση των TOR-M1.

Η αναφορά αυτή του αναπληρωτή εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσοχατζόπουλου ο οποίος επιχειρούσε συνεχώς να τον διακόψει.

Τότε, ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό του είπε: «Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε, δεν είναι εδώ καφενείο, ηρεμήστε».

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο να αποβάλει τον κατηγορούμενο από την αίθουσα, τον οποίο μάλιστα κάλεσε να μάθει και δικονομικούς τρόπους.

Νωρίτερα, ο Ι. Παγοροπουλός, δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε στο πόρισμα που είχε συντάξει η Νέα Δημοκρατία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης των εξοπλιστικών από τη Βουλή.

«Το πόρισμα της ΝΔ ήταν αποτέλεσμα βαθύτατης πολιτικής διεργασίας. Η ΝΔ το 2004 πολιτεύτηκε με αυτό. Σας θυμίζω ότι τότε είχε ονομαστεί ο Σημίτης “αρχιερέας της διαπλοκής”. Το συγκεκριμένο πόρισμα είχε ένα και μόνο λόγο: να δικαιολογήσει την στάση της ΝΔ τότε αλλά και την κάθοδό της στις εκλογές. Ήταν μια πολιτική αστοχία, ωστόσο. Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Αμυνας της ΝΔ πήγε στη Μόσχα ένα χρόνο μετά και τους άδειασε σχετικά με τα όσα έλεγαν για τα TOR-M1», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παγορόπουλος.

Ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, δεύτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου τόνισε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δε πληροφορήθηκε ποτέ πώς τα στοιχεία για τους TOR-M1βρέθηκαν στη δικογραφία.

«Ζητήσαμε τα έγγραφα για να απολογηθούμε και αυτά δεν ήλθαν ποτέ. Ακολούθησε η σύλληψη», είπε ο κ. Κοτσαλής, και έκανε λόγο για δικονομικό άλμα.

Η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα