Καταθέτει στη Προανακριτική το «δεξί χέρι» του Παπακωνσταντίνου

Καταθέτει απόψε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του χαμένου cd της λίστας Λαγκάρντ η Λεμονιά Παπαδάκου.

Η Μόνα, κατά κόσμον, Παπαδάκου περνά απόψε το κατώφλι της Επιτροπής της Βουλής και θα θα κληθεί να συνεισφέρει στην έρευνα γα το χαμένο cd και τον εν γένει χειρισμό της υπόθεσης από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Υπήρξε «δεξί χέρι» του υπουργού και οικονομική του σύμβουλος και απόδειξη του πόσο στενή συνεργάτης ήταν είναι το γεγονός ότι συμμετείχε ακόμη και στις μυστικές διαπραγματεύσεις

με την Τρόικα για το θέμα του μνημονίου.

Η μάρτυς θα κληθεί από τα μέλη να απαντήσει αν γνωρίζει ποιος μετέτρεψε τα αρχεία της λίστας από το CD (μορφή Excel) που είχε παραδοθεί, σε USB, αν είναι αυτή το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο υπουργός το cd για φύλαξη, και αν γνωρίζει για την αλλοίωση της λίστας με την αφαίρεση των τριών ονομάτων που είναι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως, κατά την κατάθεση της στους οικονομικούς εισαγγελείς δεν διαφώτισε την έρευνα, δηλώνοντας πως δε γνωρίζει τίποτα.

Στην Προανακριτική Επιτροπή θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις και του πρώην νομικού συμβούλου του κ. Παπακωνσταντίνου Αναστάσιου Μπάνου, του ειδικού συνεργάτη του υπουργού, Αλέξιου Ζάβρα, αλλά και δημοσιογράφων, όπως ο Κώστας βαξεβάνης και ο Αλέξης Παπαχελάς.

πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα