Καταλήψεις δημαρχείων από τους εργαζόμενους

Σε τρίωρες καταλήψεις των δημαρχείων όλης της χώρας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά τη σχετική απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και διάρκεσε μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν και στα δημαρχείo της Χαλκιδικής. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν νέα μέτρα που τους έφεραν στα όρια της εξαθλίωσης. «Πρόκειται για συνολική αντίδραση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανθρώπων με αναπηρία κ.α. Η νέα

κυβέρνηση ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα των προκατόχων της, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση της κοινωνίας» είπε ο κ. Κώστας Δαλαμπίρας, γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής και εργαζόμενος στο δήμο Νέας Προποντίδας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στην οποία τους έθεσαν.

Κατάληψη και στον Πολύγυρο

Η ίδια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και μπροστά από το δημαρχείο Πολυγύρου, όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Οι εκπρόσωποι τους κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της ισοπεδώνει την αξιοπρέπεια τους. «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, όταν οι εργαζόμενοι χάνουν το εισόδημα τους, και στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλες ομάδες, χάνει όλη η κοινωνία» τόνισε ο κ. Δημήτρης Σταθάκης, εργαζόμενος στο δήμο Πολυγύρου και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου της Χαλκιδικής.

Πιθανή η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσουν και να κλιμακωθούν. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχίσουν και να ενταθούν με τη στήριξη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου, τον αγώνα τους στηρίζει και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών καθώς και αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν αντίκρισμα στους εργαζομένους .

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ των δήμων.

Πηγή: xalkidikipress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα