Κανένας έλεγχος στην Ελλάδα, για τα μεταλλαγμένα μέσα στο 2013, λόγω οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά και το Γενικό Χημείο του Κράτους. Το κονδύλι που αντιστοιχεί στους απαραίτητους ,για τη δημόσια υγεία, ελέγχους σχετικά με την πιθανή είσοδο γενετικώς τροποποιημένων τροφών στην Ελλάδα, έχει παγώσει λόγω γραφειοκρατιικών αγκυλώσεων. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει αμφίβολο αν θα γίνουν οι έλεγχοι για το 2013 !!!

Η κατάσταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους είναι αποκαρδιωτική. Σύμφωνα με πληροφορίες του nocomments.gr ,τα ειδικά μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται,

οσονούπω τελειώνουν, τα αντιδραστήρια είναι σε έλλειψη και οι επιστήμονες φέρνουν γάντια από το σπίτι τους, ακόμη και χαρτί υγείας!!!

Το συγκεκριμένο κονδύλι ναι μεν υπάρχει, παραμένει όμως δεσμευμένο, κυρίως λόγω του φόβου για κακή οικονομική διαχείριση που επικρατεί και είναι άγνωστο αν ο ΕΦΕΤ επιδείξει την απαιτούμενη ευελιξία για να εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια, για να δώσει τις αναλύσεις αλλού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι στις επιβουλές του κάθε επιτήδειου, ο οποίος θα προσπαθήσει να κυκλοφορήσει στη χώρα μας , κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, τρόφιμα στα οποία περιέχονται μη επιτρεπόμενοι γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί και αλλεργιογόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα