Κ. Πάντος: Διεθνής προορισμός… αναπαραγωγικού τουρισμού η Ελλάδα

Η «φιλική» νομοθεσία, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και το χαμηλό κόστος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθιστούν την Ελλάδα έναν δημοφιλή προορισμό του λεγόμενου αναπαραγωγικού τουρισμού, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, με το ρεύμα των γυναικών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να τεκνοποιήσουν να δυναμώνει συνεχώς.

Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ρωσία

είναι οι χώρες που έχουν αναπτύξει «αναπαραγωγική διασύνδεση» με την Ελλάδα και με τα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που διαθέτει.

Περισσότερες από 1.000 γυναίκες ταξιδεύουν σε ετήσια βάση προς την Ελλάδα μόνο και μόνο για να υποβληθούν σε κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκτιμά ο μαιευτήρας – γυναικολόγος, κ. Κωνσταντίνος Πάντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια, μόνο από την Αυστραλία έχουν έρθει τουλάχιστον 300 γυναίκες προκειμένου να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο κέντρο που διατηρεί και αρκετές από αυτές επιστρέφουν για να αποκτήσουν και δεύτερο παιδάκι.

«Οι ηλικιακοί, αλλά και άλλοι περιορισμοί όπως οι θρησκευτικοί που ισχύουν σε αρκετές χώρες, σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό κόστος της εμβρυομεταφοράς στις χώρες αυτές, καθιστούν την Ελλάδα ιδανικό αναπαραγωγικό προορισμό. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και το μειωμένο άγχος που έχει η γυναίκα, καθώς συνδυάζει την εμβρυομεταφορά με διακοπές στην Ελλάδα» αναφέρει ο ειδικός, με αφορμή την εκ νέου επίσκεψη που δέχθηκε από δύο γυναίκες – ασθενείς του που έχουν αποκτήσει παιδί και ετοιμάζονται τώρα για το δεύτερο.

Η 38χρονη Κάντρια Χεν είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες που είδε το όνειρο της, πριν τέσσερα χρόνια, να γίνεται πραγματικότητα: απέκτησε παιδί σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής την Ελλάδα. Αυτό που της απέκλεισαν τέσσερα κέντρα εξωσωματικής στις ΗΠΑ, δηλαδή το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα, επιτεύχθηκε στη χώρα μας. Η ίδια μοιράστηκε με χιλιάδες άλλες γυναίκες σε διαδικτυακούς τόπους την εμπειρία της, παροτρύνοντάς τες να μη διστάσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και για λόγους επιστημοσύνης και για λόγους κόστους –στις ΗΠΑ μια εξωσωματική κοστίζει γύρω στις 18.000 δολάρια. Η Κάντρια Χεν βρέθηκε και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτή τη φορά το κίνητρό της δεν ήταν μόνο η επιθυμία της ίδιας και του συζύγου της αλλά και του 4χρονου γιου τους. Όπως μάλιστα λέει χαριτολογώντας στον γιατρό της, τον κ. Πάντο, «με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και, παράλληλα, γνωρίζεις και μια πανέμορφη χώρα».

Η 45χρονη Ελληνοαυστραλή Νικολέτα Μπέκας βρέθηκε μαζί με τον σύντροφό της Νίκο, στην Ελλάδα, έπειτα από 14 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Μελβούρνη. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι θα είναι και η πιο… τυχερή, καθώς η κυρία Μπέκας έμεινε έγκυος.

Πηγή: markos.tv

Keywords
Τυχαία Θέματα