Η κακοκαιρία χτυπά την Κρήτη – Προβλήματα σε δρόμους, ηλεκτροδότηση και υδροδότηση εξαιτίας του χιονιά[βίντεο]

Ο χειμώνας στη Κρήτη έχει φτάσει για τα καλά. Αρκετές είναι οι περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία με την θερμοκρασία να αγγίζει πολλές φορές ακόμα και τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Η κίνηση των οχημάτων σε ορεινά σημεία του νησιού γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες με την έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών να έχει ντύσει στα λευκά το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ένα παγωμένο μέρος της Κρήτης όπως αυτό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου το οποίο βρίσκεται σε

υψόμετρο 852 μέτρων, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των περιοχών που έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα λόγων των έντονων καιρικών συνθηκών.
Μια άσπρη μέρα στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο της εύρυθμης λειτουργίας της καθημερινότητας. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση αλλά και στο δίκτυο των τηλεπικοινωνιών είναι μεγάλα. Συγκεκριμένα χθες, διακοπή ρεύματος στο Τζερμιάδο αλλά και σε άλλα χωριά του Δήμου λόγω της έντονης χιονόπτωσης φαίνεται να ταλαιπώρησε αρκετά τους κατοίκους με κάποιους από αυτούς να μένουν χωρίς θέρμανση αφού ως γνωστόν, καλοριφέρ χωρίς ρεύμα δεν ζεσταίνει.

Άλλοι δεν μπορούσαν να πάρουν τηλέφωνο ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν χωρίς νερό. Είχαμε αρκετά προβλήματα χθες. Ειδικά ότι έχει να κάνει με ρεύμα τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά ευτυχώς οι όποιες ζημιές αποκαταστάθηκαν έγκαιρα δήλωσε στο prismanews.gr ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς.

Οι νύχτες στο Οροπέδιο είναι ιδιαίτερα κρύες λένε οι ηλικιωμένοι του χωριού εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο τους προς την πολιτεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως νιώθουμε ξεχασμένοι. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται μεγαλύτερης έντασης χιονόπτωση σε όλο το Οροπέδιο με τον Δήμο να έχει πάρει τα μέτρα του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιξοότητες συναντήσει. Γκρέιντερ βρίσκονται συνέχεια στους δρόμους όπου υπάρχει αρκετό χιόνι προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς κινδύνους.
Καυσόξυλα και πέλλετ
Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη και τους πολίτες να αδυνατούν να προμηθευτούν έστω λίγα λίτρα για να ζεσταθούν, τα καυσόξυλα και τα πέλλετ φαίνεται να έχουν την τιμητική τους και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν πως φέτος επέλεξαν αυτού του είδους τη θέρμανση αφού η τιμή του μαύρου χρυσού δεν τους επιτρέπει ούτε καν να φανταστούν πως το αγοράζουν.

Εγώ στο σπίτι μου έχω τζάκι. Δεν μπορώ να αγοράσω πετρέλαιο γιατί είναι πανάκριβο δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος στο Τζερμιάδο Λασιθίου. Απελπισμένοι πια, με το κρύο να τους χτυπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ την πόρτα, ζητούν από την πολιτεία να ρίξει την τιμή του πετρελαίου έτσι ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι να το προμηθευτούν.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα