Η δεύτερη νιότη του Hyundai i20 – Δοκιμή του 1.4 CRDi

Δεν ξέρω αν σας προδιαθέτει αρνητικά η Κορέα η τα κορεάτικα αυτοκίνητα. Μπορεί να συμβαίνει αυτό και θα το θεωρούσα φυσικό, αν δεν ενημερώνεστε για τις εξελίξεις. Τουλάχιστον στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η κορεάτικη εταιρία τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κάνει τρομακτικά άλματα στο χώρο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να έχει γίνει βραχνάς στην ιαπωνική αγορά.


Δοκιμάσαμε πρόσφατα το Hyundai i20, με κινητήρα 1,4 λίτρων CRDi, δηλαδή

αυτό που ψάχνει σήμερα ο Έλληνας αγοραστής. Κινητήρα με πετρέλαιο.


Αν αυτό το θέμα το γράφαμε πριν από πέντε χρόνια, ίσως να κάναμε άλλα σχόλια όχι τόσο για το αυτοκίνητο αλλά για τα κυβικά. Πριν από πέντε χρόνια τα 1400 κ.εκ τα είχαμε σε δεύτερη μοίρα. Όμως η κυβέρνηση μας, με τις απανωτές τιμωρίες που μας έβαλε – για τα μεγάλα κυβικά- μας άλλαξε και τα δεδομένα. Τώρα, τα μικρά κυβικά έχουν την τιμητική τους. Τα 1400 κ.εκ δεν μπορώ να πω ότι είναι πολλά, αλλά αναγκαστικά οφείλουμε να κάνουμε βήματα πίσω. Και να συμβιβαστούμε όχι μόνο με τα 1400 αλλά και με τα 1200 κ.εκ.

Ας δούμε όμως το αυτοκίνητο που πήραμε από τη Hyundai. Ηταν το i20 με τον κινητήρα των 1400 κ.εκ CRDi, που είναι μια ανάσα στον οικογενειάρχη που κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι φθηνό αφού με το όφελος της απόσυρσης στην έκδοση L κοστίζει 15.450 ευρώ και στην έκδοση GL 17.450 ευρώ. Κάποτε οι αγοραστές έστρεφαν την προσοχή τους στην Hyundai γιατί είχε ανταγωνιστικές τιμές. Γι αυτό και για αρκετά χρόνια ερχόταν πρώτη στις πωλήσεις. Σήμερα οι τιμές ανέβηκαν. Παρά το γεγονός ότι από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας υποστηρίζουν ότι οι τιμές είναι πολύ καλές, εμείς επιμένουμε ότι είναι κάπως τσιμπημένη στην έκδοση GL.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα